Nivea BB krema

Nivea BB krema stigla je na naše tržište pre neka tri meseca. Postoje dve nijanse, Light i Medium, a pakovanje ima čak 50ml (recimo Loreal i Deborah BB imaju samo po 30ml). Cena joj je oko 700 dinara.

Glavna mana ove kreme je što mnogim ženama nijedna nijansa neće odgovarati. Moja krema je u nijansi Light i ona definitivno nije sasvim svetla nijansa, pretamna mi je za ovo doba godine, a ja nisam baš od onih skroz bledunjavih. Svetla nijansa vidno vuče na roze pa nekima i to može biti problem. S druge strane, krema se prilično dobro prilagođava tako da podton i ne mora biti problem. Pakovanje je standardno, tubica sa zatvaračem, otvor je taman koliki treba da krema ne curi. Krema je srednje gustine, mnogo gušća od Garnierove za masnu/mešovitu kožu, a ređa od Collistarove, po gustini je najsličnija Deborah BB kremi. Miris je fin, to je onaj tipični Nivea miris, meni se on sviđa. Lako se razmazuje i nešto sporije suši. Probala sam da je nanesem četkama, ali prsti su ipak najbolje rešenje.

Kao što rekoh, najviše me podseća na Deborah BB kremu, razlika je u tome što Deborah podseća na puder, a Nivea više na jaču toniranu kremu. Rekla bih da bi odgovarala ženama sa suvom, normalnom i mešovitom kožom (ukoliko T zona nije baš izrazito masna), a bojim se da ovo nije odgovarajuća krema za masnokošce, pogotovo ne tokom leta. Kako je ovih dana jako vruće teško mi je da držim prosijavanje nosa pod kontrolom, dok su temperature bile niže bila mi je sasvim ok. Završnica je prirodna prema vlažnoj, definitivno daleko od mat. Pokrivanje je lagano prema srednjem (slabije od Garniera, jače od Collistara) i može se u manjoj meri povećati stavljanjem dva sloja na kritična mesta. Ujednači ten, prikrije mi mitesere na nosu, ali ne i neke flekice.
Da rezimiram:
    - povoljna je cena
    - ima prijatan miris
    - lako se nanosi i sporije suši
    - daje prirodnu ka vlažnoj završnici
    - slabo eventualno do srednjeg pokrivanja
    - ujednačava ten, pokrije sitne problemčiće
    - ne isušuje i ne oksidira
    - nije za masnu kožu, za ostale tipove bi mogla
    - loš izbor nijansi, svetla nijansa nije baš svetla i vidno je roze

Šminka je ljubav by Coxy

Galerija

13708056143707_2.jpg
13708056311543_3.jpg
13708056406324_4.jpg
Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar