Načini kojima možemo obnoviti oštećenu kosu

Načini kojima možemo obnoviti oštećenu kosu

Kosa je nešto što svaku ženu čini lepšom, i bez obzira na sve ostalo što se posebno ističe. Ukoliko kosi posvećujemo malo vremena, a kozmetici i ostalim stvarima više, sveukupan izgled i neće biti baš najbolji. Za stanje svoje kose snosimo odgovornost i same se nosimo sa krivicom kada ona postane oštećena, suva i proređena. Verujem da svaka od nas ima na umu negativne posledice svega onoga što nanese na kosu.

I nije stvar u skupim tretmanima i proizvodima, već u pravilnoj nezi i održavanju. Verujem da koliko god para trošile na skupe tretmane, efekat neće biti potpun, jer sa druge strane oštećujemo kosu raznim toplotnim uređajima.
zdrava kosa
Postoje par metoda koje treba redovno praktikovati i zbog kojih će vam kosa biti jako zahvalna.

1.Pravilan odabir šampona
Šampon je nesto što svaka od nas redovno koristi i nešto na šta treba obratiti pažnju. Pri izboru idealnog šampona obratite pažnju da u sastavu nema sulfata i natrijum hlorida. Oni su glavni krivci za suvoću naše kose, a ukoliko imate ofarbanu kosu, znatno će isprati boju.

2.Maska za kosu jednom nedeljno
Maska je nešto što svakako našoj kosi mnogo prija, pa se preporučuje upotreba jednom nedeljno. Ne bi trebalo koristiti masku za kosu više puta, iz razloga što su dosta koncentrovane i mogu izazvati brže mašćenje kose. Ukoliko je maska zaista kvalitetna, biće vam dovoljno i par minuta da postignete željeni efekat. Idealna zamena je i kokosovo ulje, koje se dosta preporučuje, a pored njega možete napraviti svoje prirodne maske. Kao prirodni tretman za oštećenu kosu, možete koristiti i maslinovo ulje.

3.Zaboravite toplotne uređaje
Ukoliko želite da potpuno obnovite svoju kosu zaboravite na presu, fen, figaro, i sve ostalo. Verujem da je većini nas neophodno nešto ovako, pre svega zbog brzog tempa života, u kome jedva stižemo da operemo kosu, a kamoli da je prirodno sušimo. Ali kad god možete kosu da osušite ili stilizujete na prirodan način bez upotrebe tehnike, uradite to.


TRETMANI

Ukoliko imate prilike i novca svakako svojoj kosi možete priuštiti neki od mnogobrojnih tretmana.

Veleterapija
Metoda koja se koliko sam ja imala prilike da vidim ne primenjuje mnogo kod nas, ali svakako nešto što me je jako zainteresovalo. Naime ovo je metoda kojom se pomoću svećice spaljuju oštećeni krajevi kose, pri čemu  kosi postaje mnogo lakše da prima maske i regeneratore. Ceo tretman funkcionise tako što se kosa deli u sitne pramenove, koji se uvijaju i nakon toga se preko njih prelazi svećicom.
Više o Velateripiji OVDE.
velaterapia
Keratinski tretman za kosu
Nešto što bih vam preporučilka, iako vaša kosa nije oštećena. Ovom metodom se kosa puni keratinom, zbog čega postaje sjajna, a dlaka jača i elastičnija. Postoji par sitnica koje trebate da znate kada radite ovaj tretman. Kosu nakon tretmana trebate oprati posle 4 dana, da bi dejstvo keratina bilo potpuno. Izbegavati vezivanje kose i korišćenje sredstava za stilizovanje kao što su lak i pena. Ovaj tretman ukoliko imate potrebe za to, treba ponoviti nakon 5 meseci. Ja sam jedno vreme imala oštećenu kosu, jer sam bila u fazi eksperimentisanja tako da su mi krajevi bili užasni. Ovaj tretman mi je dosta pomogao, ali ga za sada nisam ponavljala.

Pretty and stylish by Milena Ivić

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar