Na čemu štedite?

Bilo bi divno imati puno para i kupovati sve šta poželimo bez razmišljanja i premišljanja, ali retki su srećnici koji to mogu. Većina, pa i ja, funkcioniše tako što štedi na nekim vrstama proizvoda jer procenjuje da i oni jeftinijih brendova sasvim zadovoljavaju potrebe dok za neke druge vrste proizvoda ne žali novaca. Nemamo svi iste prioritete, a ovo je post o mojim!

Evo vrsta proizvoda za koje je meni žao da izdvojim mnogo novca:
Maskare
Žao mi je da dam mnogo para za maskaru, pre svega zato što je od svih kozmetičkih proizvoda njen rok trajanja najkraći (preporuka je da se maskara menja na 3 meseca, 6 je maksimum maksimuma). Drugi razlog je taj što ja zaista nisam primetila drastičnu razliku između high end i drugstore maskara. U mom slučaju razlika je u osećaju koji mi pružaju, skuplje maskare ređe iritiraju oči i ređe stvaraju osećaj težine, ali nailazila sam više puta na fine maskare i za 5,10,15 evra što je otprilike maksimum koji dajem (skuplje maskare dobijala sam u okviru setova, najčešće putne verzije). Najveća je muka što se po prodavnicama tipa Jasmina ili DM-a nikad ne zna da li je maskara otvarana pa često pokušaj štednje neslavno propadne jer se maskara sasuši u rekordnom roku i mora se kupiti nova, ali to je jedna druga tema (i da, pisaću i o tome u nekom od narednih postova).

Sjajevi za usne
Već sam spominjala da nisam baš preluda za sjajevima, ruževi su mi mnogo draži. Nije da skuplji sjajevi nisu bolji, stvarno jesu, pre svega nisu lepljivi i duže traju, ali čak i kod onih najboljih ne govorimo o više od tri sata trajanja na usnama tako da uvek radije izdvojim novac za ruž, a sjajevi mi dođu onako, kao igračke :D

Ruževi
Ok, ovde se razlozi razlikuju u odnosu na druge stavke. Nije mi žao da izvojim dosta novca za dobar ruž, smatram da vredi, ali se plašim promašaja. Na očima, recimo, mogu da iznesem skoro svaku boju na ovaj ili onaj način, ali retko mi koja nijansa ruža stoji i plašim se da kupim neki skupi i pogrešim. Šta mi znači divan kvalitet ruža ako sa njim izgledam grozno? Sve skuplje ruževe koje imam kupila sam tako što sam imala priliku da ih prvo probam na usnama, ali takvih prilika nemam baš mnogo pa kod mene dominiraju oni jeftini.
šminka
Lakovi za nokte
Nije da nisam u iskušenju. Ima stvarno prekrasnih boja i dok gledam sve te Opi, Essie, Orly, Chanel, Dior i druge lakove poželim da kupim neki, ali se uvek zaustavim. Nije da ih ne bih kupovala kada bih bila bogatija, ali sam u sadašnjoj finansijskoj situaciji primorana da napravim izbor i tu skupi lakovi izvise. Možda utiče i to što nemam baš neke nokte.

Sredstva za skidanje šminke
Ok, dobro sredstvo za skidanje šminke jeste važna stvar, osetljivoj koži oko očiju nije potrebno trljanje i grubo povlačenje, ali mislim da ima i sasvim finih sredstava drogerijskog ranga i razumne cene. Garnierovi skidači, recimo.

Tonici
Priznajem da spadam u one koji će lakše izdvojiti veću sumu novca za dekorativu nego za preparativu i svesna sam da mi to nije pametno i trudim se da to promenim. Ipak, žao mi je da potrošim mnogo para na tonik. Tonik je jedan od najdiskutabilnijih kozmetičkih proizvoda, mnogi tvrde da nema nikakvog smisla koristiti ga. Meni tonik ipak znači, da ukloni poslednje ostatke šminke nakon skidanja šminke i da osveži i očisti lice kada je to potrebno, ali nekako verujem da ovaj posao može da obavi i tonik cene do 5 evra. Recimo ovaj Olay-ov.

Gelovi za tuširanje
Svakako da je ugodno istuširati se savršenim gelom kakve ima, recimo, L’occitane, ali ne mogu da dam toliko para i gotovo. Jednostavno ne vidim suštinski toliko veliku razliku između nekog od 30 i nekog od 3 evra da bih platila i razliku u ceni. I sa gelovima/uljima/penama kakve imaju Balea, Palmolive, Nivea i drugi povoljni brendovi telo bude čisto i mirišljavo i što se mene tiče to je dovoljno.

Mleka za telo
Možda bih da mi je koža tela problematičnija bila spremna da mleko za telo platim više, ali ovako, sa normalnom kožom, sasvim mi je dovoljna nega koju dobijem od mleka drogerijskog ranga. Hiljadu dinara (10 evra) je maksimum koji sam spremna da platim i priznajem da nikad nisam posedovala mleko skuplje od toga.
šminka1
Dezodoransi
Dezodoranse u spreju ne koristim, prejaki su mi i miris bi im se mešao sa mirisom parfema koji uvek imam. Dezodoranse u stiku ne koristim već godinama jer uglavnom ostavljaju tragove, koristim samo roll on dezodoranse i to isključivo bez aluminijuma i alkohola. Nema ih mnogo koji zadovoljavaju ove kriterijume, ali ipak uspevam da nađem poneki u cenovnom rangu do 1000 dinara, više mi se ne daje, te iznose čuvam za parfeme.

To je moja lista, moguće da sam nešto zaboravila. A na čemu vi štedite?

Šminka je ljubav by Coxy

 


POVEZANI ČLANCI

Proizvodi za kosu koje sam potrošila

Ljubičaste oči

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar