Mirisi koje sam potrošila

Mirisi koje sam potrošila

Danas ću vam pisati o EDT Flora by Gucci Eau Fraiche i Yves Rocher roll-on dezodoransu sa mirisom vrbene.

Prva Gučijeva Flora pojavila se 2009. godine i bila je namenjena mlađoj populaciji. U visokim notama su božur i citrusi, u srednjim ruža i osmantus, a u donjim pačuli i sandalovina. Parfem Flora by Gucci osmislila je i kreirala Frida Giannini inspirisana originalnim Gucci uzorkom (cvetnim motivom) koji je korišćen prvi put 1966. kao ukras šala princeze Grejs od Monaka. Reklamno lice kako za ovu prvu Floru tako i za sve sledeće je australijska manekenka Abbey Lee. Abbey nosi haljinu sa čuvenim cvetnim printom, a evo i reklamnog spota Chrisa Cunninghama, snimanog u Letoniji.
EDT Flora by Gucci Eau Fraiche
Sledeća Flora stigla je 2010. i u pitanju je parfemska voda intenzivnijeg i dubljeg mirisa. Flašica je ista kao kod EDT osim zlatnog zatvarača i zlatnih detalja na mašnici, a sam parfem je boje šampanjca.

Laganija verzija Flora parfema pod nazivom Flora by Gucci Eau Fraiche pojavila se 2011.godine i to je moj parfem :)

Flora by Gucci Eau Fraiche je cvetno – voćni miris. Ova verzija parfema ima dodatne citrusne arome u vrhu, vodene i zelene note u srcu, dok je baza ostala nepromenjena. Kompozicija započinje mandarinom, bergamotom, kumkvatom (to je ono zanimljivo voće koje izgleda kao dete iz veze mandarine i kajsije :)), citrusima i božurom. U sredini su latice ruže i osmantusa uz zelene i vodene tonove, a sve to je na bazi od sandalovine, pačulija i ružičastog bibera.

Ovo beše onaj zvanični deo, idemo sad na lične utiske. Nisam baš ljubitelj cvetnih mirisa, zapravo mi se nijedan od onih tipičnih cvetnih ne sviđa. Ipak, ova Flora me je očarala na prvi dodir tj. udisaj zato što je prvo šta se oseti divan, osvežavajući, citrusni miris, a cveće se tek nazire, više kao dopuna. Tih dana sam isprobala mnogo parfema (bio happy hour sa 25% sniženja svakog dana u grčkoj Sephori, a meni ona bila takoreći usput. Takoreći ...skoro ... ma tu negde, svakako) i dosta njih mi se svidelo, ali nijedan me nije baš oduševio. Pomirišem, konstatujem da je fin, idem dalje, napravim uži izbor, filozofiram nad njim, ali nikako da prelomim. A onda sam pomirisala ovu Floru. Verujem da znate onaj osećaj kad odmah kliknete sa nekim mirisom i sigurni ste da je to to. Tako je meni bilo sa Florom, odmah me je očarala, svidela se i dragom i u roku od 10 minuta je bila moja. Avaj, kad je početna zaljubljenost prošla ljubav nije opstala...

Rekla bih da ovaj parfem spada u kategoriju srednje postojanih. Nije od onih koje osećam i sledećeg dana, ali nije ni da nakon tri sata imam utisak kao da ga nisam ni stavila. Parfeme nekako redovno svrstavam prema godišnjim dobima i, što se mene tiče, Flora je parfem za proleće i jesen. Za zimu volim jače mirise, za leto mi je suviše slatkast. Nakon početnog izrazito osvežavajućeg i citrusnog mirisa Flora postaje skoro tipični cvetni parfem i to je ono što mene odbija, nekog drugom bi to, svakako, bila prednost. Nije to onaj otužno sladak miris kakav imaju neki drugi cvetni parfemi, ali za mene koja više volim orijentalne ili citrusne Flora ipak ima previše dominantan miris ruže i osmantusa. Vremenom se od stajanja prilično promenio i sad mi nije dovoljno osvežavajući čak ni kada ga tek nanesem. Dobro, da budem iskrena, za ovo poslednje sam verovatno sama kriva, jedno vreme sam ga držala u prostoriji koja je za njega bila pretopla.
Yves Rocher roll-on
Sada malo o Yves Rocherovom roll on dezodoransu sa mirisom vrbene. Prvo moram da kažem da obožavam miris vrbene, a prilično je redak u kozmetičkim proizvodima tako da kad na nečemu vidim da piše vrbena odmah pružam ruke. Tako sam poletela i ka ovom dezodoransu i potpuno smetnula sa uma da treba da pročitam listu sastojaka. Kada sam ga donela kući shvatila sam da sam kupila dezodorans koji sadrži aluminijum, a takve već godinama ne koristim. Bravo ja! Ne volim da bacam proizvode, a bilo mi je neprijatno i da ga nekome poklonim (šta da kažem drugarici: "E znaš, ja ne koristim dezodoranse sa aluminijumom jer smatram da su nezdravi pa evo poklanjam tebi". Ne ide baš, zar ne? :)) pa sam ga koristila tu i tamo, jednom u dve nedelje i tim tempom potrošila za nekih godinu dana. Miris je zaista divan i ako volite vrbenu i citrusne mirise generalno velike su šanse da će vam se i ovaj svideti. Nije napadan miris, a opet ga ima. Da nema aluminijum kupila bih ga ponovo, ovako nema šanse. Cena mu je nešto oko 600 dinara.

Šminka je ljubav by Coxy

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar