Kako oprati makeup kistove

U ovom tutorialu pokazat ću vam kako perem kistove koje koristim za osobnu upotrebu.

Proizvodi koje koristim:
    Babylove kupka ili bilo koji dječji šampon
    bademovo ulje (možete koristiti bilo koje drugo ulje, jedino maslinovo mi je nekako preteško, teže se ispire pa mi je bademovo zapravo idealno). U videu sam vam pokazala bademovo od kemiga, ali zapravo koristim ovo iz dm-a. Povoljno je i služi svrsi.
    ako ne mogu izvući neki proizvod iz kista koristim micelarnu (možete probati i s nekim drugim sredstvom za uklanjanje šminke) ili Inglotov sprej za čišćenje (kradem slikicu jer mi moj trenutno nije u blizini) ili alkohol za dezinfekciju (kupujem ga u ljekarni ili u ljekarni u sklopu dm-a, trebati će vam bočica s raspršivačem za njega). Ova zadnja sredstva koristim kao prvi korak pri pranju kistova koje koristim na drugima, zbog dezinfekcije, ali mogu i poslužiti za brzo pranje (iako ne i kao zamjena za temeljito pranje).

Koliko često perem kistove?
Kistove perem onoliko često koliko ih koristim, znači kistove za puder i sjenila jako često. Rjeđe perem one za rumenila i velike kistove za puder u kamenu (tipa jednom tjedno). Ako imate problematičan ten onda kistove za puder perite često, kao i sve kistove koje koristite za lice.

Kako perem spužvice?
Spužvice isto perem na ovaj način, umočim u miks šampona i ulja i onda ih ili lagano trljam ili lagano stišćem dok ne izađe sva prljavština van. Za njih često koristim micelarnu ili Inglotov sprej jer ih je teško oprati do bijele boje, a ja volim kad su bijele kao da su nove.

Ispiranje
Kod ispiranja je jako bitno da ne pređete onaj gornji metalni obrub od kista, jer ne želite močiti ljepilo. Zato ja većinu kistova ispirem tako da pustim vodu na dlan i onda na dlanu kružnim pokretima ispirem kist. Veće kistove znam pustiti pod slavinu (ali samo dio s dlakom) jer mi je tako jednostavnije isprati ih, ali sve koje mogu ispirem dlan metodom.

Sušenje
Sušim ih lagano nakošene u onoj drvenoj kutijici koju sam vam pokazala, uz nju imam i još jednu plastičnu jer često puta imam dosta kistova pa ne stanu svi u ovu prvu. Na dno stavim kuhinjski papir da kupi vodu i to je to. Sintetički kistovi se brže suše od onih s prirodnom dlakom.

Završne napomene
Ne pritišćite puno svoje kistove prilikom pranja, niti ih onako širite o dlan jer ne želite deformirati njegov oblik. Neki kistovi su čvršći pa zahtijevaju malo jači otpor (kao npr. Sigmin F80), ali neki su mekani (i dovoljno se i sami razlete) pa s njima onda nježnije postupajte.

A evo i video tutorijala ako vam je lakše:


                                                                                                                 Vaša Martina Medur

Martina Makeup by Martina Medur

 


POVEZANI ČLANCI

Kistovi za sjenila Deborah

Kistovi Real Techniques by Samantha Chapman

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar