Kistovi za sjenila Deborah

Deborini kistovi su jednom riječju odlični. Zaista im nisam našla zamjerku, a nisam tip koji je blag prema alatima za šminkanje. Smatram da je kvalitetan kist najbolje oružje koje cura može imati u makeup torbici, a loš kist pak najgori neprijatelj. Nema ništa gore nego kada se trudite napraviti određeni look, a vaš kist naprosto ne surađuje.

Kvaliteta kista ne ovisi o njegovoj cijeni, imala sam i skupe kistove koji nisu valjali. Vjerojatno najgori kistovi su mi uvijek bili oni u sklopu putnog seta, tako da danas izbjegavam te setove kistova za putovanje. Ne znam zapravo u čemu je stvar i zašto ti kistovi uredno ne valjaju, ali sve koje sam probala baš su bili znatno lošiji od njihovih prijatelja u punoj veličini.
Kistovi za sjenila Deborah
No, vratimo se na Deborah kistove. Uzela sam, za početak, dva kista. Jedan je lagano zaobljeni takozvani flat kist koji služi za nanošenje i lagano blendanje (za blendanje najviše volim koristiti fluffy kistove, ali ovaj je skroz ok) sjenila. Dovoljno je čvrst da s lakoćom kupi sjenila, a opet je dovoljno mekan da nije neugodan na kapcima. S njime također možete blendati i grube linije kao i sjenilo na donjoj liniji kapka. Nije prevelik pa je idealan za manje oči.

Drugi kist je 2 in 1 kist za sjenilo koji na jednom kraju ima kist za nanošenje i blendanje sjenila, a na drugom kist za obrve/eyeliner/nanošenje sjenila skroz uz liniju trepavica itd. Moram priznati da ne volim te 2 u 1 kistove, a glavni razlog je pranje i sušenje – kada sušim kist nakon pranja volim ga nakositi tako da voda kapa van, ne držim ih polegnute jer ne želim riskirati ulazak vode :D pa su mi ovakvi kistovi malo nepraktični, ili da perem prvo jednu stranu pa onda drugu. Međutim, s druge strane praktični su za putovanja, jer u jednom dobijete dva kista pa štedite prostor, ali opet koliko mjesta jedan kist ili dva mogu zauzeti. Zapravo nisam uopće skužila da je ovo 2 u 1 kist, iako piše na samoj ambalaži, već tek kada sam izašla iz dućana pogledala sam dolje i bilo je hej pa on ima kist i dolje, bravo ja.

Bila sam previše zauzeta gledajući gornji dio, divan kosi kist za sjenilo. Isto je dovoljno čvrst  da se ne razleti na koži i baš lijepo nanosi sjenilo, a za blendanje je također super. Ovakav kist možete koristiti i za lagano konturiranje, na primer nosa, a odličan je za nanošenje i blendanje sjenila u utoru oka kao i naglašavanje sjenilom vanjskog v dijela kapka kao i blendanje grubih linija na primer olovaka...

Drugi dio kista, za obrve/sjenila je isto odličan, meni je super za nanošenje sjenila na obrve iako se može koristiti i kao eyeliner kist, ali ja preferiram one tanašne kistove za to. Isto je baš lijepo čvrst i lijepo kupi sjenilo na sebe.

Pri pranju kistovi se ne linjaju niti puštaju boju, te ne gube formu nakon sušenja.

Martina Makeup

Galerija

13477123590047_2.jpg
13477123802273_3.jpg
13477124073779_4.jpg
13477124313968_5.jpg
Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar