Kako da se šminkate ako imate spuštene kapke

Kako da se šminkate ako imate spuštene kapke

U ovom postu prikazaću vam razliku između spuštenog i "normalnog" kapka, a u njegovim nastavcima biće više reči o šminkanju takvog kapka.

Kao prvo, da pojasnimo šta je uopšte spušteni kapak. Ako kada zatvorite oko i opustite kapak tako da bude u svom najprirodnijem položaju (dakle nema podizanja obrva) imate višak nabrane kože na kapku poput kože šar peja onda imate spušteni kapak. Kod nekoga je to baš očito, ceo kapak je jedna zgužvana masa, kod nekog je jedva primetno, kod nekog je kapak spušten samo na jednom delu, kod nekog je spušten kapak samo na jednom oku. Zajedničko za sve je da ne postoji klasičan pregib koji se naglašava prilikom šminkanja pa mnogi lookovi koji na očima bez spuštenih kapaka izgledaju sjajno na ovakvom tipu budu skroz neprimetni. Šminkanje spuštenih kapaka je ipak nešto šta bi u svakom slučaju trebalo da vas interesuje pošto se sa godinama kapci spuštaju i jednostavno nema žene preko 50 godina kojoj kapci nisu bar malo spušteni. Dakle, ako imate spuštene kapke posmatrajte ih kao svoju prednost - kad ostarite šminkaćete se bolje od svojih vršnjakinja koje su dotad imale više sreće pošto ćete imati mnogo više iskustva.

Ja sam baš klasičan primer spuštenih kapaka, nema ni najmanje dileme imam li ih ili ne. Vrlo su spušteni, na oba oka podjednako. Pogledajte najpre kako moj kapak izgleda kad podignem obrvu i "izravnam", a kako kad je spustim:
spušteni kapci
U nastavku ću probati da vam prikažem konkretnu razliku između spuštenog i normalnog kapka. Na sledećim fotografijama crnom bojom obeležila sam  prirodni pregib, dakle liniju koja prati završetak orbitalne kosti. Kada u nekom tutorijalu naiđete na deo onda nanesite tamniju senku na pregib i dobro izblendajte, misli se upravo na ovu liniju. Dok držim obrvu podignutu deluje skoro normalno. Kada, međutim, opustim kapak linija je skoro i ne vidi!
spusteni kapci sminkanje
Toliko o tome da mi sa spuštenim kapcima možemo naglašavati pregib. Kada bih prilikom šminkanja isticala tu liniju ništa se ne bi videlo dok držim oči otvorene. Da bih stvorila iluziju standardnog pregiba moram da ga dovoljno podignem. Plavom bojom obeležila sam stvarni pregib, dakle pregib koji se uz moje spuštene kapke vidi kada su mi oči otvorene. Pogledajte kolika je to razlika:
spusteni kapci sminkanje 1
Ako tražite tutorijale za šminkanje spuštenih kapaka jako često ćete naići na tutorijale Azijatkinja (kosookih) pošto se ovakve oči često vezuju za njih. Iako može da bude sličnosti u nekim slučajevima, to je ipak drugi tip očiju u odnosu na onaj koji mi imamo, a svakako da i kod njih ima mali milion varijacija.

Šminka je ljubav by Coxy

Tagovi:

Komentara (2)

  • 11.07.2015

    Konačno jedan dobar tekst sa kvalitetnim pristupom 'problemu' :) jedva čekam nastavak!

  • 15.09.2015

    Lako je vama sto su vam oba kapka spustena... Kod mene jedan kao kod devojcice u 15oj a drugi kao kod zene u 50oj... "tragedija u palanku" takoreci.

Dodaj komentar