Evo koje kozmetičke aparate treba da imate u kući i zašto

Evo koje kozmetičke aparate treba da imate u kući i zašto

Nega lica i tela imperativ je modernog vremena. Pored toga što se podrazumeva da vodimo računa o svom zdravlju, treba i da brinemo o svojoj estetici, a ona podrazumeva mnogo zasebnih elemenata - negu kose, zuba, noktiju, zatim kože lica i tela i slično.

Dobri saveznici na tom putu svakako su i kvalitetni kozmetički proizvodi, a evo koje treba da imate i u svom domu, kako ne biste uvek zavisili od toga da li vaš frizer ili kozmetičar ima slobodan termin za vas.

#1 Kvalitetan fen za kosu je must have
Kako bi kosa bila negovana, neophodno je da koristimo proverene preparate, ali i aparate za kosu. U primarne svakako spada fen i s obzirom na to da ga upotrebljavamo skoro svakodnevno, on treba da bude kvalitetan i da ne oštećuje kosu.

Kada se bira fen, treba obratiti pažnju na nekoliko kriterijuma. Najpre, on treba da ima snažniji motor, što omogućava da u kraćem vremenu oblikujete kosu bez upotrebe visoke temperature. Zato snaga motora treba da bude minimum 1800W.

Takođe, poželjno je da fen ima jonizator, koji doprinosi svilenkastijem i negovanijem izgledu kose, a treba i da bude relativno lak za držanje. S obzirom na to da sušenje kose traje bar nekoliko minuta, a feniranje često i mnogo više, fen ne treba da bude teži od 400-500g, kako ne biste trpeli nelagodu nakon stilizovanja kose.

#2 Aparati za stilizovanje kose su veoma poželjni
Nije retkost da dame koje imaju ravnu kosu priželjkuju lokne, a one sa talasastom ili kovrdžavom kosom žele da je ponekad isprave. Kako ne biste zavisili od toga da li ste se na vreme javili vašem frizeru, najbolje je da i sami imate neke od njih.

Presa za kosu
Zahvaljujući presi za kosu, možete učiniti vašu kosu savršeno ravnom, a takođe i napraviti lokne zadivljujućeg izgleda. Kada je kupujete, treba da vodite računa o tome od kog je materijala napravljena (preporučuju se keramičke i titanijumske), da li ima funkciju jona i još neki dodatni premaz za zaštitu kose od toplote, a poželjno je da ima i funkciju automatskog gašenja.

Figaro za uvijanje kose
Ovaj čudotvorni aparat od vaše ravne kose za čas može napraviti valovitu ili kovrdžavu kosu, samo ako ste barem malo vešti. Mnoge dame žale se na to kako baš nisu vične korišćenju figara, ali na internetu je toliko tutorijala posvećenih ovoj tematici, da izgovora nema.

Oblik lokni određen je dimenzijom štapa figara, pa ako želite sitne lokne, treba birati tanji figaro, dok vam za krupne lokne treba aparat širih dimenzija.

#3 Ručni masažer će vam dobro doći za relaksaciju
Verovatno mnogo puta pomislite kako bi vam jedna masaža baš prijala, ali nemate vremena, niste zakazi svoj termin i slično. Potreba za masažom posebno je naglašena kada veći deo dana sedite ili stojite u sličnom položaju, što je zahtev mnogih zanimanja.

Kućni masažer sa funkcijama masaže, zatezanja i relaksacije može biti spasonosan u momentima kada osećate bol i ukočenost u ramenima, vratu i leđima. Možete i samostalno izmasirati bolna i napeta područja, a možete i zamoliti nekoga od ukućana da to učini umesto vas.

Uz ovakav aparat, masaža i relkasacija su nikada dostupnije i lakše izvodljive.

#4 Električna turpija za pete dobrodošla je vašim stopalima
Kakvim god poslom se bavili i kakav god životni stil imali, jedno je sigurno - zdrava i negovana stopala omogućiće vam da budete efikasni svakog dana i raspoloženi jer vas ništa ne boli.
Kako starimo i što više opterećujemo svoja stopala, ona su sklonija da ispucaju i da na određenim mestima zadebljavaju. Još ako su spoljne temperature izuzetno visoke ili pak vrlo niske, koža stopala može biti posebno osetljiva i podložna raznim problemima.

Električna turpija može vam pomoći da samostalno odstranite ogrubele i zadebljale delove kože i da hodate slobodno i bez nelagode. Redovnim tretiranjem kože stopala problemi koje imate mogu se potpuno povući ili značajno ublažiti, što i te kako olakšava svakodnevno funkcionisanje.

Iako je važno da posećujemo stručnjake koji imaju i znanja i iskustva, a poseduju i kvalitetne aparate za negu, i te kako je korisno i poželjno da one najosnovnije, u koje spadaju gorenavedni, imamo u svom domu.

Između dve posete frizeru ili kozmetičaru, uz pomoć sopstvenih kozmetičkih aparata mirno ćete moći da sačekate svoj sledeći termin u salonu, a i dalje ćete izgledati negovano i lepo.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar