DIY: Piling za stopala

Leti su naša stopala izložena ne samo pogledima već i vrućem asfaltu, kamenu, pesku i suncu! Da bi pete bile glatke, a ne ispucale, leti je potrebna dodatna nega. Devojke sa bloga Maje Zmaje vam daju recept za piling koji sami možete da napravite.

Potrebni sastojci:
krupna morska so
kokosovo ulje
sveža menta
listići ruzmarina
eterično ulje čajevca
gaza

pilnig za stopala diy

Morska sol bogata mineralima, osim što fizički smanjuje zadebljanja, ubrzava metabolizam i izlučivanje štetnih materija i suvišne vode, ublažava upalne procese i poboljšava cirkulaciju. Kokosovo ulje hrani kožu i ima antimikrobna i antioksidantna svojstva. Mleveni listići ruzmarina nežno uklanjaju mrtve delove, a za njegovo eterično ulje se smatra da podiže energiju i suzbija prekomjerno znojenje, u aromaterapiji se koristi za povećavanje koncentracije, sposobnosti pamćenja te za smanjivanje stresa i opuštanje. Ipak, ne bi ga trebale upotrebljavati trudnice pa o tome vodite računa! Menta ima prekrasan miris i rashlađuje telo, pomaže u jačanju otpornosti na upale i infekcije. Eterično ulje čajevca ima antivirusno, antibakterijsko i antifungalno delovanje pa će pomoći u borbi protiv gljivica i osigurati da Vam stopala zadrže svježinu.

Postupak:
Za ovaj piling će Vam trebati jednake količine sva četiri sastojka i par kapi eteričnog ulja čajevca. Otopite kokosovo ulje tako da posudu otpornu na visoke temperature uronite u šerpicu sa kipućom vodom. Kada je ulje otopljeno ubacite sitno naseckanu svežu mentu i ostavite na laganoj vatri 5 minuta. Izvadite posudu sa uljem i ostavite da se ohladi do sobne temperature pa procedite kroz gazu i dodajte eterično ulje čajevca. Sameljite suve listove ruzmarina, pomešajte sa krupnom morskom soli i sve dodajte u ulje. Dobro promešajte, spremite u čistu staklenku i čuvajte u frižideru. Pre uporabe čista stopala natopite u mlakoj vodi, temeljno istrljajte pilingom i isperite pa lagano obrišite peškirom kako ne bi uklonili kokosovo ulje.

 

Izvor: MAJE ZMAJE

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar