Emporio Armani Lei/She za sva godišnja doba

Emporio Armani Lei/She za sva godišnja doba

Parfem Emporio Armani Lei/She je izašao još 1998. i, iako je pre neke tri-četiri godine bilo priče da se povlači on je i dalje prisutan na tržištu. Kreirala ga je Sophie Labbe i pripada kući Armani koja je stvorila čak 90 parfema. Postoji u pakovanjima od 30, 50 i 100ml, spada u srednji cenovni rang. Postoji i njegova muška verzija.

Parfem spada u grupu orijentalno-gurmanskih mirisa. Predstavlja zanimljivu mešavinu cvetnih i drvenastih mirisa i začina. Njegove gornje note čine kruška, bergamot, ananas i mandarina, u srcu su đurđevak, perunika, heliotrop i jasmin, a osnovu čine sandalovina, kedrovina i mošus uz blagu notu kardamona.

Kao što rekoh, ovo je moj prvi parfem. Ne bukvalno ova flašica, naravno, već prvi parfem koji je ikada kupljen samo za mene. Mama me je odvela da izabarem parfem, njuškale smo gomilu parfema po parfimerijama, premišljale se, diskutovale, ali kad smo naišle na ovaj dileme nije bilo, bio je baš ono šta sam tražila - parfem dovoljno neobičan da me privuče, a ipak ne prejak za sasvim mladu devojku. Kasnije sam ga kupovala i dobijala nekoliko puta i mislim da se nikad nije desilo da nemam i ovaj parfem u aktuelnoj kolekciji. Treba da naglasim da sam inače od onih koje su sklone menjanju parfema, postoje samo dva koja sam kupila više od jednog puta.

Ambalaža mu realno nije neka. To verovatno nije bilo tako upadljivo 1998. kad se tek pojavio, ali poslednjih godina flašice parfema su prava mala umetnička dela te ova jednostavna amlabaža deluje krajnje skromno. Pakovanje podseća na sapun, a sama flašica je okrugla i, nažalost, ne može se videti koliko je parfema ostalo. Prednost je što je ovako parfem bolje zaštićen od svetlosti i duže zadrži svoje originalno stanje.

Ovo je jedan od retkih parfema za koji bih rekla da pristaje svim godišnjim dobima. Ne bih ga stavila baš usred dana na 40 stepeni, ali u svim ostalim vremenskim prilikama bih. Takođe, podjednako dobro funkcioniše i kao dnevni i kao večernji parfem. Nije pretežak, nije od onih koji se uvuku u svaku poru i stvore oblak mirisa koji nas okruži, ali nije ni od onih lepršavih koji zamirišu na sekundu i nestanu iz sećanja kao da ih nikada nije ni bilo. Bez sumnje je vrlo ženstven, ali opet nema u njemu ničeg slatkastog, nije tipični girly miris. Takođe je jedan od retkih koje bih preporučila i mlađim i starijim ženama, menja se i prilagođava i na svakoj ženi miriše drugačije, a opet baš karakteristično. Mana mu je (ako je to uopšte mana) što se prilično brzo razvije, gornje note ustuknu pred srcem i bazom nakon svega nekoliko minuta. Postojanost mu je dobra (na meni), neće se osetiti sledećeg dana, ali izdrži dosta sati.

Šminka je ljubav by Coxy

Galerija

13729148231141_2.jpg
1372914832037_3.jpg
Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar