Deborah 5 in 1 BB Cream

Deborina BB krema je došla u Srbiju pre nekih mesec dana. Ima je svugde gde se prodaje Deborah šminka, dakle u Jasminu, Liliju, DM-u itd. Cena joj je vrlo povoljna, košta oko 700 dinara (zavisi od mesta gde kupite), a pakovanje ima samo 30ml. Kažem samo zato što mi nakon Collistarove BB kreme od 50ml ova tubica deluje baš malena.

Šta kaže proizvođač:
Ova 5 u 1 BB krema je podloga koja hidrira i štiti kožu i čini da ona izgleda besprekorno i prirodno istovremeno. Formula sa Omega 3 i Omega 6 zdravim esencijalnim masnim kiselinama kao i vitaminima i antioksidansima hrani  kožu, a Soft Focus puder i biokompatibilni pigmenti umanjuju vidljivost sitnih borica, fleka i proširenih pora. Zaglađuje kožu, ujednačava ten, smanjuje nesavršenosti, neguje i štiti lice od negativnih UV zračenja. Sadrži SPF20. Hipoalergena je i pogodna za sve tipove kože.

Šta kažem ja:
Krema je kod nas dostupna u čak četiri nijanse što je prava retkost i što je njena velika prednost u odnosu na druge kreme. Moja nijansa je 02, dakle druga najsvetlija, ali mi je ipak prilično tamna, znatno tamnija od svih drugih koje imam. Pogrešila sam, trebalo je da uzmem 01 za koju sam čitala da se žene žale da nije dovoljno svetla pa deluje da još jedan proizvođač nije mislio na one sa najsvetlijim tenom. Meni bi verovatno bila taman. Pakovanje je standardno, tubica sa zatvaračem, a dobra stvar je što na vrhu ima zaštitna folija pa se može odmah proveriti da li je krema već otvarana. Krema je srednje gustine, mnogo gušća od Garnierove za masnu/mešovitu kožu, a ređa od Collistarove. Miris je jako lep, tipičan za Deborine pudere, jak, ali dosta brzo izvetri. Lako se razmazuje, ali i prilično brzo suši pa je treba naneti brzo. Probala sam da je nanesem četkama, ali prsti su ipak najbolje rešenje.
Deborah 5 in 1 BB Cream
Dobro se stapa sa kožom, a po pitanju prilagođavanja spada u srednju kategoriju - nije da se ne prilagodi boji kože, ali ne radi to u onoj meri u kojoj to radi Lorealova, recimo. Na kutiji piše da je ovo krema namenjena svim tipovima kože i, iako ne verujem da je tako nešto uopšte moguće u potpunosti, moram priznati da je od svih BB krema koje sam probala ova najbliža tom idealu. Rekla bih da bi odgovarala ženama sa suvom, normalnom i mešovitom kožom, a oprez savetujem jedino onima sa baš masnom. Ja uspevam da držim prosijavanje pod kontrolom tokom celog dana iako mi je, naravno, nos poprilično sjajan već nakon 3-4 sata, ali moguće je da bi nekom sa vrlo masnom kožom uspešna kontrola prosijavanja bila nemoguća. Završnica je prirodna prema polumat, pokrivanje lagano prema srednjem (slabije od Garniera, jače od Collistara) i može se u manjoj meri povećati stavljanjem dva sloja na kritična mesta. Glavna mana joj je trajnost. Jasno da (skoro) nijedna od BB krema ne ostaje na koži ceo dan, ali dok Lorealova, recimo, samo lagano bledi i nestaje, ova Deborina ume da se na pojedinim mestima skupi u obliku fleke. Ovo zavisi i od kreme koja je ispod, pudera u prahu, rumenila i bronzera koji su preko, ali generalno gledano, krema ima sklonost ka skupljanju na određenim mestima. Napominjem da se ovo dešava tek nakon 7-8 sati, do tada izgleda skoro kao na početku.

Dobre strane:
    povoljna cena
    izbor od 4 nijanse
    prijatan miris
    lako nanošenje
    prirodan izgled kože
    pokrivanje sitnih nedostataka na koži
    ujednačavanje tena
    odgovara i suvoj i normalnoj i mešovitoj koži (potencijalno bi mogla čak i nekim tipovima masne kože)
    SPF 20
    ne isušuje
    ne oksidira

Loše strane:
    nema jako svetle nijanse
    nakon dosta sati može da se skupi u vidu fleka
    neće pokriti jače nedostatke
    ne bi odgovarala vrlo masnoj koži.

Sve u svemu, ovo je jako dobra krema za te pare, mnogo bolja nego što sam očekivala. Kupila bih je ponovo, jedino bih ipak uzela nijansu 01. U nekom od narednim postova detaljno ću uporediti sve BB kreme koje sam probala.

Šminka je ljubav by Coxy

Galerija

13559122346507_1.jpg
13559122671601_2.jpg
13559122785745_3.jpg
13559122901812_4.jpg
13559123156245_5.jpg
Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar