5 nijansi ruževa pristupačnih cena

5 nijansi ruževa pristupačnih cena

U ovom postu predstavljam vam pet ruževa u nijansama koje volim u ovo doba godine. Zajednička osobina im je to što su svima pristupačne cene i to od ekstremno jeftinog Classics ruža (150 dinara) do Sephorinog ruža sa odličnim odnosom cene i kvaliteta (oko 1000 dinara). Ruževi iz ovog posta su Catrice 020 Maroon, Sephora Rouge Shine br. 12, Classics br. 134, Aura Loulou Cherie 704 i Flormar Selection br. 19 (raspored kao na slici iznad).

Krećem od Catrice ruža u nijansi 020 Maroon. Zaista je posebna, nemam nijedan ruž koji bi mu bio dostojna zamena, a prava je boja za hladne dane. To bi bila neka braonkasto-crvenkasta, naziv joj odlično pristaje, jeste jedna od boja koje ima (divlji) kesten. Catrice kozmetike i dalje nema u Srbiji i ima u svim okolnim zemljama, a ovi ruževi su mi jedni od najboljih u tom cenovnom rangu. Po ceni od oko 500 dinara dobije se divan, kremast, postojan ruž koji uopšte ne isušuje i junački se drži na usnama. Priznajem da sam pokupovala sve nijanse iz njihovog asortimana koje su mi se svidele.

Sephora Rouge Shine u nijansi br. 12 (i drugim nijansama, ali sada je reč o ovoj) jedan je od najneobičnijih i u isto vreme najprijatnijih ruževa koje sam probala. Nisam nikad imala ruž koji je toliko...vlažan. Skoro da je tečan, klizi po usnama, a osećaj je kao da sam ih nakvasila nečim, čudno i prijatno u isto vreme. Usnama daje sjaj/wet look kakav se obično postiže sjajem za usne, ali, za razliku od prosečnog sjaja, nije ni najmanje lepljiv, postojaniji je od sjaja i daje punu boju. Jedino je teško biti precizan kod nanošenja pošto je tako tečan (a pogotovo sada kada sam uspela da ga polomim). Sadrži sitne, svetlucave čestice koje su vidljive i na usnama, ali ne i previše upadljive, može se nositi u bilo kojoj prilici. Postoje čak 43 nijanse (neke imaju shimmer, neke ne), a cena je nešto oko 1000 dinara, ne sećam se tačno, ovaj sam uhvatila na sniženju. Dakle, ako vam je dosta ruževa koji makar malo isušuju ovo je pravi ruž za vas, nešto najhidratantnije, a da nije balzam.

Idemo na Classics broj 134. Rekla bih da nema baš previše žena koje vole braon ruževe, ali ja sam definitivno jedna od njih. Stoji mi manje-više sve šta vuče na braon, osim baš pretamnih nijansi. Ovaj ruž je najklasičnije srednje braon nijanse, bez imalo traga neke druge boje. Meni su Classics ruževi idealni za eksperimentisanje sa bojama - jako su jeftini, verovatno najjeftiniji od svih (ako se ne varam cena je i dalje 150 dinara), a ima veliki izbor boja. Nisu previše tvrdi, prosečne su postojanosti, pomalo isušuju, ali ništa preterano i svakako su ok za te pare, ako ni za šta drugo ono makar za eksperiment bez griže savesti.

Aura Loulou Cherie 704 spomenuh još u ovom postu gde imate i bolju sliku samog ruža i pregled nijansi koje postoje. Nikako mi nije uspelo da ovu nijansu dočaram u potpunosti na usnama, jeste ovakva, ali ima i mrvicu koralnog tona koji se nije dao uhvatiti, a koji čini da ovaj ruž ne bude tipična nijansa boje mesa i ujedno nijansa koju ipak treba kombinovati sa ne previše šarenom šminkom na očima. Cena je 395 dinara, a ruž klizi po usnama, vrlo je mekan, ali ipak bih rekla da malo isušuje na duže staze.

Flormar br. 19 mi je, ovako zasebno gledano, najlepša nijansa. To je divna ružičasta, jedna od onih koje mogu da stoje i toplom i hladnom tenu, i svetlijem i tamnijem, ali je pomalo teška za kombinovanje. Ne ide ni uz jednu nijansu braon na očima (a takve najčešće imam) i "tuče se" sa većinom rumenila, najčešće je iskombinujem sa hladnim bebi roze rumenilom. Kupila sam u parfimeriji Cristabell, naravno, ne sećam se cene, ali pretpostavljam da je bila nekih dvestotinak dinara.

Šminka je ljubav by Coxy

Galerija

13922027357859_2.jpg
13922027251734_2a.jpg
13922027666846_4.jpg
13922032419097_5.jpg
13922032757368_6.jpg
13922033013307_7.jpg
13922033298837_8.jpg
Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar