Top 5 najboljih festivala u svetu

Top 5 najboljih festivala u svetu

U toku je festival u Riu de Žaneiru i ceo svet je opsednut ritmom sambe. Svi vibriraju, smeju se i plešu u istom ritmu, ukoliko su deo festivala. Oni koji su nemi posmatrači uzdišu za zanosnim plažama Copacabane i vatrenim devojkama u kostimima sa perikama i bižuterijom. Gledajući nedavno slike iz Ria i uživajući u prizorima tog čarobnog festivala, rešila sam da malo pročešljam i napravim svoju listu omiljenih festivala.
rio
Moja lista zanimljivih festivala u svetu

Karneval, Rio de Janeiro, Brazil
Festival u Riu je svojevrsna plejada najlepših žena sveta u najlepšim haljinama, kostimima, maskama i u samba ritmu. Na legendarnoj plaži Copacabana pleše se u ceremonijalnim kostimima koji pokrivaju samo najintimnije delove tela,a ponekad ni to. Samba parada je poseban doživljaj gde učestvuju plesačice i plesači iz brojnih samba-škola, a završava na popularnom Sambodromu.

Love Parade, Berlin, Nemacka
Ova parada je jedinstven koncept u Nemačkoj, gde u jednom trenutku glavni grad vrvi od mladih ljudi željnih dobrog provoda. Ulice Berlina postaju stecište jednog velikog party-ja,pogotovo nakon pada Berlinskog zida,slavi se život. Mir,tolerancija ljubav i muzika čine berlinske ulice i trgove jedinstvenim mestom.
karneval
Oktoberfest, Muenchen, Nemacka
Ovaj festival se svake godine održava u Oktobru kako i sam naziv kaže. Zabava u kojoj muškarci i žene nazdravljaju kriglama piva, različitih vrsta po celi dan ili nekoliko dana. Ovaj običaj ima svoje poreklo još od vremena bavarskog kralja Ludwiga koji je 1810. godine uzeo za suprugu princezu Terezu. Mesto na kojem se odrzava Oktoberfest i danas se zove Terezin park.

Karneval, Venecija, Italija
Karneval pod maskama je postao zaštitni znak Venecije. Daje joj šarm zavodljivosti i mistike u danima gde nije važan pol,identitet ili starost. "Signora Maska" i "Signore Maska" su jedini izrazi kojima se možete nekome obratiti ukoliko ste deo festivala. Kako je čitav grad pod maskama iluzija je potpuna i očigledna.

Full Moon Party, Koh Phangan, Tajland
Kažu da je Haad Rin plaža najbolje mesto na svetu odakle se najlepše vidi pun mesec. Sve je počelo 1992. godine i od tada se svakog meseca na ostrvu Koh Panghan na Tajlandu okuplja oko 12 000 turista željnih plesa i noćnog kupanja. Provod je zagarantovan dok u pozadini se čuje miks muzike i talasa.

Ana Čolić
Ana Čolić
Dnevnik jedne Ane

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar