Destinaciju određuje temperament

Destinaciju određuje temperament

Koliko smo puta čuli da nam je karakter sudbina, a temperament destinacija? Ima istine, ta dva pojma nas određuju, ali zbunjujuće je kada nam odrede i putovanje. Dakle, ako oslušnemo svoje pravo ja, možda prvi put ove sazone, ono će nas odvesti putem naše duše. Leto je najlepše igralište za procvat svih naših avantura. Svako od nas zna šta mu leži kakva klima, kakva plaža, kakav narod, kakvi začini, ukusi, mirisi i koja zemlja.

0.jpg

Lično, preferiram toplije mediteranske krajeve, poput Ljoret de mara i Palma de Majorke, gde vrela krv plamti, dlanovi se znoje od vrelih pogleda, sangrija se ispija iz lubeničastih posuda, kastanjete odzvanjaju dok varljivo sunce obasjava siluete. Volim Španiju oduvek, još više sam je zavolela putem serija, muzike, reportaža i ličnog iskustva fenomenalnog - razume se.

1.jpg

Avanturisti će se ove sezone ipak odlučiti za Tajland koji je postao dostupniji zahvaljujući marketingu ili za neistražene delove Hrvatske nama bliske zemlje, možda i za neka samo njima znana mesta gde struja i voda još nisu stigle. To je ta moć lakog prilagođavanja i vrhunskog snalaženja.

6.jpg

Snobovi će sigurnim koracima hitati ka aerodromu, a potom se spustiti u neku od proverenih destinacija, kao što su  Alanja, Antalija, Kemer, ... Iskusniji snobovi će ipak odleteti ka Maldivima ili Tenerifama da bi slike bile ujedno i razglednice kojima se posle hvale rodbini. Mada, palme nigde nisu toliko visoke, usluga toliko visprena, a more nigde tirkiznije nego na najluksuznijim mestima.

8.jpg

Dobru staru Grčku vole svi: od prosjaka i boema do milionera i avangarde, pa kome koje parče zapadne u toj meri uživa. Paradajz turisti  najviše vole dva poluostrva - Kasandru i Sitoniju, zbog marketa, zbog Grka koji tu govore srpski kao maternji, zbog druženja sa ostalim Srbima koji takođe tu letuju sa decom, šopinga, plaža za decu i ostalih povoljnosti.

9.jpg

Mladi i zaljubljeni vole da se vole u arapskim zemljama koji mirišu na cimet i jasmin kao što su Tunis i Egipat, da istražuju  Rajska ostrva, pustinje, oaze, piramide i grle Sfinge. Zaljubljeni malo zreliji pak više vole da se izoluju i stvore bedem oko sebe pa su ostrva melem za njih, poput Krfa, Krita i Rodosa.

4.jpg

A sada Vas pitam, ovog avgusta šta je vaša avantura i kojoj kategoriji pripadate? Ne morate da odgovorite, dovoljno je da u sebi to prepoznate...

Ana Čolić
Dnevnik jedne Ane

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar