Tamo gde smo ostali

Predstava Srpskog narodnog pozorišta "Požar. Laundž / Kontrast ili Tamo gde smo ostali", po tekstu Mije Knežević i Momčila Miljkovića, u režiji Mije Knežević i dramaturgiji Momčila Miljkovića, gostovaće u sredu 18. januara u beogradskom Narodnom pozorištu.

Ovo je pozorišni spomenik o suviše rano i tragično ugašenim mladim životima.

Radnja predstave „Požar. Laundž/Kontrast ili Tamo gde smo ostali“ odnosi se na velike požare koji su se desili u Novom Sadu 2008. godine ( kafe „Laundž“) i 2012. godine (diskoteka „Kontrast“).

Tekst na osnovu kojeg je nastala predstava zasnovana na istraživanju najvažnijih aspekata dokumentarne građe o tragičnim događajima u kojima je živote izgubilo četrnaestoro mladih ljudi, mahom srednjoškolaca i studenata Univerziteta u Novom Sadu.

„Glumački i autorski tim, a i budući gledaoci, imaju u ličnom iskustvu još uvek sveže sećanje na ove tragične događaje nezapamćenih razmera koji su pogodili zemlju i mladost u njoj. Imena žrtava treba da se pominju i da se nikad ne zaborave, a predstava da na izvestan način postane pozorišni spomenik njima i njihovim suviše rano i tragično ugašenim mladim životima“, kaže rediteljka Knežević.

U podeli su Lidija Stevanović, Zoran Bogdanov, Dušan Jakišić, Miodrag Petrović, Draginja Voganjac, Sanja Ristić Krajnov, Sanja Mikitišin, Marko Savić, Dragan Kojić, Nina Rukavina, Alisa Lacko, Marko Savković, Dimitrije Aranđelović, Stefan Vukić.
Scenografiju je uradila Miljena Vučković, a kostime Senka Ranosavljević.

Premijera ove predstave, za koju vlada veliko interesovanje, održana je 27. septembra prošle godine na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar