Prva klapa filma “Poslednji krug momci”

Prva klapa filma “Poslednji krug momci”

Da srpska kinematografija ne miruje pokazuje upravo snimljena prva klapa filma “Poslednji krug momci”. Kako autori najavljuju, reč je o parodiji na filmove o Džejms Bondu i o prvom srpskom akcionom filmu još od vremena filma “Bitka na Neretvi” za koji se planirani budžet meri milionima dolara.

Film je rezultat šire društvene akcije koju su pokrenuli grupa filmskih entuzijasta “Reprezentativni tim Srbije” i producentska kuća “Emote”,  a podržali mnoga poznata lica koja i učestvuju u filmu, poput Minje Subote, Pece Popovića, Duce Marković, Olje Bećković, Mićka Ljubičića, Inspektora Blaže, Jovana Ćirilova i mnogih, mnogih drugih…

“Poslednji krug momci” je atipična akciona komedija koja na mahove prevazilazi okvire ova dva žanra, približavajući se formi filmskog spektakla, ne tako zastupljenog u srpskoj kinematografiji. Ostvarenje jednog takvog složenog zahteva omogućava dvodelna koncepcija filmske naracije. U prvom delu, mnoge poznate ličnosti, svako u svom okruženju i na svoj način, saznaju za premijeru akcionog filma pod nazivom “Poslednji krug momci”. Prate se njihove dogodovštine do trenutka zajedničkog okupljanja na premijeri filma o kome su toliko slušali, kada sedaju u bioskopske stolice i započinju gledanje filma. Drugi fabularni tok je ostvaren unutar prvog, on prati radnju filma koji okupljena publika napregnuto gleda u bioskopu, čini celinu za sebe i predstavlja parodiju na akcione filmove o Džejmsu Bondu, gde dobro pobeđuje zlo, a glavni junaci se bore protiv loših momaka, upadajući u neprilike i bežeći iz istih, u uzbudljivim scenama potera na snegu (na skijama, bordovima, motornim sankama), na vodi (skijama, gliserima), u vazduhu (helikopter) i na ulicama Beograda.

“Prvim delom filma nameravamo da biranim kadrovima predstavimo i promovišemo lepote Srbije i njenog glavnog grada na najlepši mogući način, kao i ljude koji su uspešni u svojim profesijama, i na taj način mladima ukažemo na vrednosti koje bi trebalo ceniti, dok bi drugi deo filma jednostavno težio što većem broju akcionih scena potere u kojima hronološki i geografski udaljeni likovi iznova aktuelizuju večitu priču o univerzalnosti i svevremenskom karakteru borbe dobra i zla. Takođe, želeli smo da napravimo film koji bi izlazio iz klišea svakodnevnih serijica i naručenih filmića i koji bi na pravi način reprezentovao duh Beograda i način humora koji je nestao”, rekao je reditelj filma Ilija Stojimirović.

Samo deo autorske ekipe čine reditelj filma Ilija Stojimirović (dipl.saobr. inž.), glavni glumac Boško Milosavljević (prof. svetske književnosti) i Dušan Petković (direktor fotografije). Trojica autora su već dobijali nagrade za filmove kratkog metra u različitim kategorijama, među kojima su najpoznatiji “Povratak Fistmena” i “Udarac osvete”, ali su se odlučili za druge profesije po završetku školovanja. Producentska kuća koja stoji iza filma je "Emote productions", koja pored velikog broja reklama potpisuje i film "Beogradski fantom".

Galerija

13622501915681_1.jpg
13622502102796_2.jpg
13622502307714_3.jpg
13622502592836_4.jpg
Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar