Premijera nove predstave - Mala crna haljina

Premijera nove predstave - Mala crna haljina

Nova predstava „Mala crna halјina“ inspirisana slavnom kreatorkom Koko Šanel, održaće se 30. juna i 1. jula u Domu Jevrema Grujića.

Dve glumice – Rada Đuričin i Vjera Mujović oživlјavaju detinjstvo, lјubavi, borbu, čežnje i stremlјenja kompleksne ličnosti kakva je bila Šanel. Lik Koko Šanel predstavlјen je kao dvostruk: baš kao što je logo njenog brenda sastavlјen od jednog pravilnog i jednog naopakog latiničnog slova C, koja se ukrštaju. Okosnicu ove drame predstavlјa suočavanje čoveka sa samim sobom, sa prošlošću, istinom i lažima, sa onim što mislimo da je istina, suočavanje sa beskrajnom usamlјenošću i izgublјenom lјubavlјu. U vreme velikih svetskih previranja, ratova, revolucija, borbi za socijalnu jednakost, Šanel je oslobodila ženu korseta, skratila halјine i visoke potpetice – da bi žena mogla da radi i odlučuje o svojoj sudbini. Ovo je komad i o usamlјenosti i večnom traganju za lјubavlјu.

Autor drame: Vjera Mujović
Reditelј: Nataša Radulović
Kostim: Igor Todorović
Scenografija: Aleksandar Velјanović
Muzika: Rade Radivojević
Dizajner zvuka: Zoran Jerković
Šminka: Akademija Pjuriti
Fotografija: Milan Tvrdišić
Koko Šanel igraju: Rada Đuričin i Vjera Mujović

O Koko Šanel se puno zna, ali njen život i dan danas ne prestaje da intrigira javnost. O njoj je napravlјeno šest igranih filmova, nebrojeno mjuzikala i predstava u svetu, balet u Salcburgu, monodrama Vasilјeva u Moskvi… Kod nas, do sada, niko se nije bavio likom Koko Šanel. Naša predstava Mala crna halјina je omaž Koko Šanel.

Premijerne predstave održaće se 30.  juna i 1. jula u prvom privatnom muzeju u Srbiji, Domu Jevrema Grujića. Svakoj predstavi će moći da prisustvuje samo po 35 gostiju koji će, na kraju predstave, uz čašu pića moći da uživaju u ovoj istorijskoj kući. Prostor muzeja s kraja 19. veka, dočaraće ambijent pariskog hotela Ric u kome je heroina naše drame živela i umrla. Izbor ovog prostora ima za cilј i da gledalac doživi intimni svet Koko Šanel kao aktivan učesnik, a ne samo posmatrač.

Iako se bavimo francuskom legendom i francuskim duhom, predstava slavi srpsku kreativnost i zanate. U predstavi neće biti kopija kostima Šanel, već ih je kreirao Igor Todorović, inspirisan modelima i duhom Koko Šanel. Autentičnu muziku komponovao je kompozitor Rade Radivojević. Šeširi, rukavice i cipele su, takođe, izrađeni u Srbiji – šeširi Ercegovac i Evica Milovanov.

U Domu Jevrema Grujića, predstava MALA CRNA HALjINA, sledeće pozorišne sezone, biće odigrana još deset puta, a imaće svoj život i na gostovanjima u Srbiji i u inostranstvu.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar