Ovog leta ću probati da...

Ovog leta ću probati da...

Obećala sam sebi, zvanično, čvrsto da ću ovog leta probati nešto novo, iskočiti iz sopstvenog ustaljenog koloseka,... obećala sam sebi.

U inat onom pitanju: Šta ste poslednji put uradili prvi put? Kada obično i ne mogu da se setim šta sam to, (avanturista po opredeljenju) poslednji put uradila zanimljivo, novo, drugačije? Oko mi je zaigralo, sela sam za komp i počela da razlgedam ne bi li dobila ideju ili neku vodilju. Prelistala sam časopise, raspitala se kod prijatelja. Rezime je da ima toliko toga čime bismo mogli da zaokupiramo misli u bilo kom gradu da živimo.
download3.jpg
Ima toliko toga  da se proba ovih vrelih meseci. Moja lista prioriteta glasi ovako: probaću da naučim klasični ples, pročitaću jednu naučno-fantastičnu knjigu (iako taj književni pravac ne volim ni malo), krenuću na jogu, bar na probni čas. Istrajaću u večernjim šetnjama, meditiraću i češće ću slušati Anu Bučević i Luizu Hej jer zaista menjanju život iz korena. Te dve žene inspirišu i pomeraju fokus sa negative na pozitivu. Planiram da više ne idem utabanim stazama već novim sokacima.

Šta vi planirate ovog leta? Kako ćete zaplesati sa životom? Nisu pesak i more jedina, odlučujuća opcija, ne moram svakoga da pitam gde se kupaš, gde školjke skupljaš? I oni koji letuju u gradu imaju izbor. Preporučujem da probate nova jela, iskusite nove veštine, savladate jedan program. Probate nove tehnike poput-meditacije, reikija, da se upoznate sa novim autorima knjiga koji se baš možda i ne uklapaju u vaš šablon.
download1.jpg
Pevajte karaoke prvi put u životu, iako aplauzi izostanu. U inat stereotipima. Surfujte i pronađite Dipaka Čopru, Tola ili Osho-a iznenadiće vas njihova vizija života i lakoća postojanja. Pustite na Yuo tube-u kinesku tradicionalnu muziku ili zvuke talasa da vam se poigraju sa čulima. Zaplešite u svojoj sobi ili na plesnom podijumu, možda bolje upoznate sebe. Odgledajte neki film koji ste dugo želeli a niste imali vremena, probajte novi sladoled, krenite na letnji kurs u školi jezika.

Zablistajte u drugačijem izdanju, budite junaci svog avanturističkog filma, izadjite iz sobe, dvorišta, ulaza.. iz svog mikrokosmosa u jedno uzbudljivo i smelo varljivo leto.

Ana Čolić
Ana Čolić
Dnevnik jedne Ane

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar