Moda kao način života

Samo je moda u stanju da od jedne žene napravi kraljicu modnih trendova, retro princezu ili kraljicu kiča. Šetajući beogradskim ulicama, ovog ranog proleća može se zapaziti kolaž modnih trendova, od poslovnih stilova (bela košulja, cigaret pantalone i mokasine), retro komada iz bakinih ormana, do popularnih trendova na isti kalup (patike sa sakrivenom štiklom, iscepane farmerke i prsluk sa krznom, uglavnom bela boja dominira - valjda kontrira vremenu). Svaka osoba je sopstvena reklama, spstveni brend koji hoda i nosi neku poruku uvijenu u raznobojnu tkaninu. Zašto se onda ne igrati odevanjem, modom? Kada nam ona sama pruža slobodu kreativnosti.

14349046883579_Diotima-blog-boho-fringe-skirt-tassels-sheinside-10.jpg

Ako zakoračimo ulicama bilo kog grada Italije, videćemo sve te stilizovane relaksirane osobe koje kao da ne haju za “must have” komadima, modnim diktatima, već kroje sopstveni stil - ono što njima prijanja uz telo i duh. Slepo prate SAMO svoj unutrašnji osećaj, a tu nema greške. Kopirajući druge mi negiramo svoj duh i svoj potencijal, ono što stoji pop zvezdama, fit & it devojkama sa reklame ili Viktorijinim andjelima nije ono što nužno stoji svima nama. Zato je natpis ’Made in Italy’ više od etikete, više od porekla, to je način doživljavanja i vrednovanja mode. Italijanke nam poručuju: manje je više, bolje jedan kvalitetan komad nego tri jeftina, negujte boho i vintage stil jer su neprocenjivi. Dobar sat i svedene mindjuše uvek su dobitna kombinacija. Pažljivo sa roze pastelnom i golubije plavom bojom, to ipak lepše stoji modelima sa reklame. Neobične naočare daju primarni efekat stajlingu. Karmin boje trule višnje je final touch u večernjem izlasku.

13251675896501_2.jpg

Dodala bih, ove sezone volite sebe, budite nonkonformisti, nosite mokasine i podvijene pantalone, a najveći modni savet glasi: budite svoje, sve druge uloge su već podeljene!

 

Ana Čolić
Dnevnik jedne Ane

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar