Gnezdo Organic: Zdravo, prijatno i pristupačno!

Gnezdo Organic: Zdravo, prijatno i pristupačno!

Živimo brzo i često nemamo vremena za pripremanje obroka. Rešenja se nalaze u pekarama, brzoj hrani i restoranima. Kada je reč o odlasku u neki restoran obično ga biramo po vrsti kuhinje (tradicionalna, kineska, italijanska,...), kvalitetu usluge, cenama jela,... Da li ste razmišljali o tome koliko je kvalitetna hrana koju tamo jedete ili koliko su kvalitetne namirnice kojima se hrana sprema? Pri tome ne mislim da li vam se ukus hrane sviđa, to je skroz druga kategorija!

Danas vam dragi Vriskovci predstavljam veoma zanimljiv restoran - Gnezdo Organic, kako bi u vama probudila razmišljanje na temu zdrave ishrane i zdravog života. Restoran je otvoren u maju ove godine u Beograduu i u njemu se isključivo služi hrana koja se pravi od organskih namirnica. Sve stiže sa farmi organskih proizvođača ili iz prodavnica koje u svom asortimanu imaju organske proizvode. Jela su fuzija srpske kuhinje sa novim idejama i po nekim kombinacijama italijanske, indijske ili mađarske kuhinje.
Gnezdo Organic
Ideja za pokretanjem restorana se javila spontano. Vlasnici su dugogodišnji prijatelji koji su hteli da stvore mesto gde će moći da se okupljaju i jedu zdravo, gde će moći da dovedu svoje porodice i prijatelje. Sama ideja nije strogo restoranska, Gnezdo je zamišljeno kao koncept koji ujedinjuje zdrave načine razmišljanja i pozitivne stavove. Promocija organske proizvodnje je takođe jedan od ciljeva.

"Namirnice jeste teško naći, zato nam je meni dinamičan i trpi česte promene. Šta nabavimo to spremamo... i ispostavilo se da gosti vole baš takve menije. Kod naših ljudi je generalno teško razviti svest o bilo čemu što će uzimati novac i remetiti svakodnevni žiovot, pa makar to bila i zdrava hrana. Rutina i jednostavnost su nešto što se ustalilo kod nas kao život. Ali mi se trudimo da to menjamo, ne samo u restoranu. Svi su zainteresovani da vide i probaju, a mi se trudimo i da se vrate. Edukujemo, objašnjavamo i trudimo se da ljude uputimo u prednosti zdrave hrane..", kaže Bojan, jedan od vlasnika.

Zgrada u kojoj se nalazi Gnezdo je jedna od najstarijih u Beogradu. Izgradnja je započeta 1870 godine. Prilikom opremanja prostora vlasnici su se trudili da održe duh koji zgrada ima spolja. Zato su sami krenuli da osmišljamo deo po deo. Zidovi su beli, a stolovi i stolice su ručno pravljeni od recikliranog i starog drveta. Neke stolice su dobili i od Geozavoda i restaurirali ih. Šank je napravljen od greda, kao i ukrasi za plafon. Ceo ambijent ima srpsku toplinu ali i nordijsku hladnoću. Ovo je prvi organski restoran u Beogradu ali i prvi koji je koketirao u enterijeru sa severom.
Gnezdo Organic 1
Bojan: "Restoran ima organizovane ivente vikendom. Jedne nedelje je to žurka na kojoj promovišemo organska pića i plešemo u sjajnim fanki ritmovima. Zatim organizuejmo jazz lunch i jazzz brunch dane u kafani kada uz ručak gosti uživaju u živom džez nastupu. Organizujemo i food events, prošle nedelje je to bio buffet, a za sledeću planiramo dan libanske kuhinje, gde sebi postavimo izazov i trudimo se da ga ispunimo samo od organskih namirnica. Učestvujemo na food iventima i van restorana, a ideja je i da organizujemo mini festival organske hrane uskoro."

Napominjem da u Gnezdu postoje i mesne opcije. Organsko ne znači vegeterijansko, niti vegansko iako i takvih obroka ima. Ovde možete naći jela od organske piletine i teletine. Jela koja nisu masna mogu biti više nego ukusna!

Cene su pristupačne, što je još jedan od razloga da ih posetite. Na sajtu imate meni pa se možete i sami uveriti: www.gnezdoorganic.rs

Javite nam utiske!

Galerija

13800426047616_1.jpg
13800426311317_2.jpg
13800426484029_3.jpg
13800426835297_5.jpg
1380042696976_6.jpg
1380042711754_7.jpg
Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar