Film sa FEST-a koji vredi pogledati

Film sa FEST-a koji vredi pogledati

Prvi Fest, pod podnaslovom "Hrabri novi svet", otvoren je 9. januara 1971. godine u Domu Sindikata, projekcijom filma "Meš" Roberta Altmana. Ovaj festival je zamišljen kao godišnji presek najboljih filmova sezone i ujedno kao prilika za afirmaciju režisera, scenarista pa i samih glumaca. Vrata ovog festivala su širom otvorena za debitante.

Beogradski Međunarodni filmski festival FEST izrastao je u jednu od najznačajnijih filmskih festivala u regionu i postao jedan od glavnih događaja u kulturnom životu Beograda.

Ovogodišnji 43. Fest po redu je ponudio mnogo toga zanimljivog. Od filmova “Turista”, trilera “Telo” , Vudi Alenovog ostvarenja “Magija na mesečini”, zatim filma “Teorija svega”, koji je britanska ljubavna drama inspirisana memoarima do isceljujućeg fima “Divljina”.
Tu su takođe filmovi vredni pažnje: “Težak dan” ,”Glasovi” ,”Isceljenje”.

Ja sam odlučila da pogledam film “Divljina”. Film je ekranizovan roman o Šeril Strejd, koja je prepešačila oko 2000 kilometara od Kalifornije do Vašingtona posle smrti majke. Šeril je već u dvadesetim godinama osećala svu silinu teskoba, nedaća i ličnih preispitivanja. Svoje  ukradene snove i zaborav traži u primamljivom svetu opijata, ali cena ubrzo postaje previsoka. Dok korača nezadovoljnim životom shvata da treba nešto da rizikuje i promeni. Odlučuje da ide preko svojih mogućnosti i tada se odlučuje da nešto menja. U njene ruke dolazi zanimljiva knjiga koja je podstiče da krene u nezaboravnu avanturu jednim od najteže prohodnih puteva u zemlji. Sama i nedovoljno pripremljena ali sa čvrstom voljom kao imperativom  i teškim rancem na ledjima, kreće u avanturu od pustinja Kalifornije, preko ledenih visina Sijera Nevade do Vašingtona. Dok se nosi sa svim poteškocama koje takvo putovanje nosi, Šeril se napokon suočava i sa samom sobom i dolazi do iznenadjujuće samospoznaje koja je oslobadja.

Vredi pogledati!

Ana Čolić
Ana Čolić
Dnevnik jedne Ane

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar