Deset alternativnih obećanja i planova za 2016. godinu!

Deset alternativnih obećanja i planova za 2016. godinu!

Sve odluke koje smo do sada donosili ticale su se nekih zabrana, lažnih obećanja, moranja, trebalo bi itd. Ostaviću cigarete i alkohol, štedeću novac, držaću dijetu i smršati do nove godine. Kako sve to nije urodilo plodom predlažem nešto drugačiju, listu odluka koju ćemo pre svega poštovati zbog smisla i osećaja koje nam pružaju a zatim primenjivati. Srećno!

– Radiću ono što me suštinski  ispunjava, a ne samo onaj posao koji donosi novac.

– Probaću nekim alternativnim vidom da zamenim cigarete, smanjiti broj cigareta u jednom danu ili bar smanjiti štetnost (mentol bomone, lula, elektronske cigarete, filteri).

– Donositi hrabrije odluke po pitanju svog života u stilu rečenice: Ako  živimo samo jednom, uživaj u životu i učini ga zanimljivim da i to jednom bude dovoljno.

– Pisati u rokovniku svoje planove,  želje,  ideje, snove, projekte, a ne držati ih samo na papirićima ( npr. Minino predivni rokovnici).

– Bez dijete i gladovanja smanjiti neželjenu kilažu uz promenjen način ishrane (npr. Hrono ishrana).

– Ne živeti za 10 dana odmora na moru već od svog života napraviti konstantnu zabavu i ispunjenost ( krenuti na neki vid Joge ili učiti zanimljive jezike preko sajta Duolingo).

– Kupiti i voziti manji auto, eto uštede novca za neke druge stvari.

– Edukovati se preko interneta, a ne samo iz suvoparnih knjiga, skripti i časopisa koje kupujemo.

– Pronaći svoju svrhu, ono zbog čega si stvoren, a ne tavoriti na lošem poslu.

– Položiti ispite, udati se, postati roditelj, preseliti se u drugu državu i sve ostalo što zacrtaš kao plan ili želju, ali je važno da su to TVOJE odluke i TVOJI snovi.

Ana Čolić
Dnevnik jedne AneTagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar