Deda Mraz ili Ja

Znam, znam bile smo male, naivne, slatko umiljate i odgovornosti bez”, pričamo drugarica i ja na temu novogodišnjih želja i njihovih ostvarenja. “Verovale smo u bradatog dedu koji bi nam u zimskim mesecima donosio poklone i ispunjavao želje, to je njegova svrha bila jel?”, smejemo se koliko nam je mišljenje bilo bajkovito. Kada si mali logično je da sve očekuješ od Deda Mraza jer mala glavica shvata da sva snaga i moć leže u njemu, ali šta se dešava kad odrastemo ? Zašto idalje svoje želje stavljamo drugima na dlan ili ih vučemo za rukav da ih ostvare umesto nas? Ko je odgovoran za naš život, odluke i želje? To se pitajte u ovim prazničnim danima? Pa Mi, što pre to shvatimo pre će nam život uzvratiti osmehom i lakoćom. To je ono o čemu pričaju motivatori, transformatori i pisci nove generacije.

Ovog decembra okrenimo list, ostavarimo same sebi želje. Počnimo od liste pa redom, štiklirajmo jednu po jednu ostvarenu želju. Ne čekaj drugaricu da bi smršala i imala zavidnu liniju, počni sama da vežbaš kod kuće uz You tube ili u fitnes centru. Želiš na maskembal, a nemaš s kim napravi masku i pravac žurka. Želiš novu knjigu omiljenog autora, štedi novac i kupi je sama ne čekaj je da se neko seti i stavi je pod jelku. Želiš na seminar a nemaš novca, učestvuj u akcijama kada ih motivatori besplatno dele pred sam dogadjaj. Ja sam baš na taj način osvojila nekoliko karata za predivna motivaciona predavanja na koja sam sama išla i upoznala nove zanimljive ljude.

Ukoliko nedostaje inspiracije ili ohrabrenja pogledajte videa onih koji će vas osnažiti i podstaći da sami budete odgovorni za svoje želje i odluke, a to su: Ana Bučević, Katica Djordjević, Siniša Ubović, Stefan Radović,... i ima ih još dosta!

Sve što želiš na dohvat ruke je, ako si spremna da se pokreneš, iz pasivnog ugla žrtve u aktivnu.
Budimo sami svoji superheroji koji ne čekaju druge već svojim željama hrle u susret!

Ana Čolić
Dnevnik jedne Ane

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar