Trudnoća zahteva promenu stajlinga i nege

Trudnoća zahteva promenu stajlinga i nege

Trudni ste? Vreme je za šoping, hteli vi to ili ne!

Biti u drugom stanju vrlo je izazovno, ali i neprocenjivo lepo. Većina žena u ovom periodu života uživa, ali se suočava i sa brojnim promenama.
Roditi bebu nije nimalo lak zadatak. Devetomesečni razvoj bebe prolazi kroz brojne procese koji se odražavaju na telu žene i sve to zahteva prilagođavanje na nove okolnosti.

Mogli bi reći da drugo stanje zahteva mnogo toga drugog, odnosno drugačijeg. Evo šta sve treba da se promeni kada očekujete bebu.

Vreme je za kozmetiku namenjenu trudnicama
Volite da se “mackate” i negujete? Onda vam savetujemo oprez!

Sve što ste do sada koristili od kozmetičkih preparata, pažljivo pregledajte. Pročitajte deklaraciju i uverite se da nisu štetni tokom drugog stanja. Većina proizvoda za negu sadrži brojne štetne sastojke u sebi kao što su alkohol, boje, parabeni, sulfati, esencijalna ulja i mnogi drugi. Proizvođači ovih proizvoda jasno ističu da nisu namenjeni trudnicama. Ukoliko se nalaze u vašem kupatilu vreme je da ih odstranite tokom narednih meseci.

Nemojte ih bacati, možete ih pokloniti i nekoga učiniti srećnim. To je ok način da se rešite onoga što vama ne treba, a što nekome može koristiti.
Kada ste oslobodili svoj ormarić, vreme je za kupovinu novih kozmetičkih preparata koji će vam biti verni saveznici tokom trudnoće.

Kozmetika tokom trudnoće mora biti pažljivo birana, a dobra vest je da je vrlo dostupna svim ženama. Ove kreme i ostali proizvodi uglavnom su na prirodnoj bazi, jer je to i najzdraviji način da se jedna trudnica neguje i ni na koji način ne ugrozi svoju bebu.

Ono što većina žena ne zapostavi tokom ovog važnog perioda jeste nega kože lica i tela. Usled svih hormonskih promena, koža često strada. Pojave se bubuljice, trudnička maska i sve to zahteva tretman.

Drugi veliki problem u trudnoći je pucanje kože i nastanak strija. Za prevenciju svega toga važno je na vreme nahraniti i hidrirati kožu.

To su samo neki od izazova tokom trudnoće, a ima ih pregršt.

Ako ne znate kako da se bezbedno negujete, naš savet je da se obratite dermatologu!

Nema potrebe da tokom trudnoće odustanete od nege sopstvenog tela. Malo se potrudite i pronađite bezbedne, a kvalitetne proizvode.


Vreme je za butike!
E ovo je odlična vest za većinu žena! Trudnice, vreme je za kupovinu nove garderobe.

Možda vam ovaj šoping neće biti toliko prijatan, jer je potrebno naći udobnu, a ne modernu garderobu, ali pokušajte da uživate. Iz meseca u mesec kako beba raste, biće vam potrebni sve veći konfekcijski brojevi i sve udobnija garderoba. Čast izuzecima, ima i onih trudnica koje se ni tokom drugog stanja ne ugoje puno, ali sada ne govorimo o njima.

Sada se bavimo mukama onih žena koje svaki mesec trudnoće počasti sa većim brojem kilograma. Tada je vreme i za novu ili barem drugačiju garderobu.

Rešenje može biti u kupovini većih brojeva ili jednostavno odlazak u prodavnicu garderobe namenjene trudnicama. Tamo ćete naći sve što vašem telu sada prija za nošenje. Specijalizovane prodavnice su dobar način da ovih devet meseci provedete u udobnoj garderobi koja može biti i vrlo moderna. O da, i o tome se vodi računa!

 

I obuća je na spisku za kupovinu!
Da li ste jedna od onih žena koja ne silazi sa štikli? Uh, vreme je za promenu nadmorske visine.

Šalu na stranu, ali u jednom momentu trudnoće zaista dođe do toga da se manje udobna obuća zameni udobnijom i vrlo često za jedan broj većom.

Veliki broj trudnica, pogotovo na kraju trudnoće ima problem sa oticanjem nogu. Donji ekstremiteti ponekad toliko oteknu da je jedino papuče moguće obuti i nositi. NIje kod svih tako drastična situacija, ali budite sprmeni da ćete morati u šoping po novu obuću.

Trudnice koje kraj trudnoće provode tokom letnjih meseci u blažoj su prednosti jer mogu nesmetano nositi papuče ili bilo šta drugo u čemu im je udobno.

Ukoliko ste “zimska” trudnica i ako vam noge oteknu onda ste u malo većem problemu. Vama treba za jedan ili čak dva broja veće čizme ili bilo koje druge obuće u kojoj vam neće biti hladno.

Budite spremne da u nekim momentima žrtvujete svoj ukus i kupite ono što zaista možete da obujete i što će prijati vašim stopalima. Znamo da je teško, ali ovo je prolazno stanje i vrlo brzo ćete se vratiti u svoje štikle i ostalu omiljenu obuću po poslednjoj modi.

Donji veš zahteva nove komade
Kakav donji veš volite? Udoban? Seksi?

Nadamo se da volite udoban, jer će vam taj upravo i trebati!

Zbogom tange, zbogom neudobni brushalteri, ali ne zauvek!

Drage naše trudnice, da li znate šta vas sve čeka tokom narednih meseci? Očekujte da dobijete na kilaži i to je vrlo poželjno. Određeni broj kilograma samo je znak da se beba lepo razvija. Kada preterate sa hranom, višak kilograma ide na vaš lični teret.

Grudi će vam narasti. Neretko trudnice kupuju i do dva broja veći brushalter jer hormoni učine svoje. Verovatno se ovoj vesti određeni broj žena itekako raduje.

Sve ove promene zahtevaju da nosite udobniji donji veš koji će pratiti vaše nove obline i biti udoban tokom svakodnevnih aktivnosti. Ne verujemo da će trudnice i dalje uživati u tanga gaćicama ili žičanim brushalterima samo da bi grudi delovale što čvršće i veće.

Trudnoća sa sobom nosi toliko propratnih simptoma, da niko ne želi da razmišlja o neudobnom donjem vešu.

U kupovini donjeg veša možete uživati i ovih dana. Sve je više lepog pa čak i seksi donjeg veša koji je istovremeno i udoban. Proizvođači zaista vode računa i o ovom aspektu, pa se vodite time tokom šopinga.

Ako donji veš utiče na vaše samopouzdanje i doprinosi tome da se lepo osećate, birajte ga prema vašim preferencijama. Najvažnije je samo da vam je udoban i prijatan.

Vreme je da se nakit skine ili promeni!
Nakit je deo svakodnevnog izgleda većine žena. Svaka ima barem po nešto od nakita, a većina nosi prstenje na rukama.

Prstenje u trudnoći može biti problem!

Trudnica može biti u problemu ukoliko joj prsti na rukama otiču. Može se desiti da oticanje bude toliko izraženo da prsten žulja, ukoliko ga niste skinuli na vreme. O ozbiljnijim situacijama nećemo ni govoriti.
Obratite pažnju na promene koje vam se dešavaju. Čim primetite da se javljaju promene na prstima, skinite prsten. Odložite ga u kutiju za nakit i on će biti tu kada dođe bezbedno vreme za nošenje.

Imate pirsing na pupku? Oprez!

Posavetujte se sa svojim lekarom oko bezbednosti nošenja pirsinga. Postoje komadi koji se prilagođavaju promenama u trudnoći i ne nanose nikakvu štetu, ali ne spadaju svi u tu grupu. Možda baš vaš pirsing nije prilagodljiv, a to ćete osetiti po tome što vam smeta ili zadaje bol kako stomak raste. Tada je vreme za njegovo odstranjivanje.
Ukoliko samo maštate o pirsingu, onda vam savetujemo da prođe trudnoća. Prvo stavljanje pirsinga ponekad nosi rizik od infekcija, a to sigurno ne želite u ovom periodu.

Već tokom trudnoće shvatićete koliko promena majčinstvo zahteva. Može biti frustrirajuće, ali kada na umu imate krajnji cilj, onda znate da to sve ipak vredi.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar