Kako organizovati dečiji rođendan - saveti i trikovi

Kako organizovati dečiji rođendan - saveti i trikovi

Sva deca vole rođendane i raduju se proslavama i poklonima.

Rođendanske žurke su prilika da se deca vide sa drugarima i da budu obasuti pažnjom ceo jedan dan. Ono čemu svi roditelji teže jeste da svom mališanu pripreme događaj za pamćenje uz ludu zabavu sa svojim vršnjacima.

Za njih organizacija proslave dečjeg rođendana ume da bude izazovna jer se interesovanja dece brzo menjaju, pa tako tematska žurka posvećena nekom crtanom filmu koji im je bio zanimljiv pre nekoliko meseci, već sada može biti promašaj. Zato savetujemo da se uvek konsultujete sa mališanima o tome kakvu bi zabavu želeli.

U nastavku teksta pretstavljamo vam nekoliko saveta kako da organizujete deci rođendan za pamćenje.

#1 Pripremite raznovrsnu hranu za dečiji rođendan
Kod organizacije dečijih rođendana veoma je bitno da hrane bude dovoljno i da ona bude raznovrsna. Bilo da dete proslavlja rođendan kod kuće ili u igraonici, najbolja opcija je poručiti hranu.

Odaberite hranu koju sva deca vole, poput pice, ali se postarajte da se restoranu iz kog poručujete pored pice u jelovniku nalaze i brojne paste i sendviči u ponudi, kako bi izbor hrane na rođendanu bio veći.

Takođe se pobrinite za to da slatki deo stola, na kom će pored slanih peciva i pice biti i veliki izbor krofnica, čokolada i ostalih slatkiša koje deca obožavaju, bude raznovrsan.

#2 Njeno visočanstvo - rođendanska torta
Pored hrane i ostalih slatkiša koji pretstavljaju neizostavni deo dečijih rođendana, torta je najbitnija, jer nema deteta koje ne uživa dok mu svi prisutni pevaju pesmicu a ono čeka znak za duvanje svećica.

Dok iz praktičnih razloga savetujemo poručivanje hrane za veći broj dece, kada je rođendanska torta u pitanju ne treba se plašiti eksperimentisanja u kuhinji.

Čokoladna torta je uvek dobar izbor. Samo pronađite neki od mnogih sjajnih i proverenih recepata koji postoje na internetu, a možete uključiti i rođendanca u proces pripreme torte ukoliko želi da pomogne.

Nećete pogrešiti ukoliko torta bude u obliku njegovog omiljenog lika iz crtaća.

#3 Animatori - obavezni za dobar dečiji rođendan
Roditelji se neretko odlučuju da angažuju profesionalne animatore koji će čitavu atmoseru dečijeg rođendana podići na viši nivo.

Ukoliko još uvek nemate ideju kako da priredite iznenađenje vašem detetu animatori su sjajan rođendanski poklon kome bi se svako dete obradovalo.

Većina animatora već ima pripremljen plan i program za decu uzrasta od 2 – 12 godina što uključuje razne kreativne igre, kao što su face painting (crtanje po licu), karaoke, društvene igre i naravno, nešto bez čega nijedan rođendan ne može da prođe - pinjata.

Osim animatora možete angažovati mađioničare, kostimirane ,,princeze”, plesače i slično.

#4 Unajmite fotografa koji će napraviti uspomene za ceo život
Ukoliko ste se odlučili da obeležite detetu rođendan u igraonici, neke od njih u svoju cenu uključuju fotografisanje ali to najčešće onda radi osoblje, a ne profesionalni fotografi.

Ako biste ipak želeli da dobijete nešto kvalitetnije fotografije, preporučujemo da unajmite fotografa. Postoje fotografi koji su usko specijalozovani samo za fotografisanje dečijeg rođendana samim tim pre će znati kakve slike treba da napravi i koje momente da uhvati.

Ako se ipak odlučite da sami napravite fotografije, a želeli biste da one budu što profesionalnije, uvek možete izučiti par tutorijala online.

Za par godina dete se možda neće sećati kakva je bila torta, da li je dekoracija bila u stilu njegovog omiljenog crtanog heroja i slično ali ono što će mu sigurno ostati u sećanju su sreća i osmesi i zato ne zaboravite da tog dana budete veseli i nasmejani kako bi vašem mališanu priredili uspomenu koju će pamtiti ceo život.

#5 Iznenadite goste - neka proslava bude napolju
Ukoliko je vaš rođendanac te sreće da je rođen u nekom od toplih prolećnih ili letnjih meseci, možete izmestiti proslavu iz kuće i igraonice i organizovati žurku u prirodi.

Spakujte nekoliko prostirki (najbolje su one sa jednom nepromočivom stranom), pribor za jelo za jednokratnu upotrebu, puno pice, sendviča, napitaka, voća – i eto rođendanskog slavlja koje istovremeno predstavlja i zajednički izlet za čitavo društvo!

Možete poneti sportske rekvizite, muzički uređaj na baterije, sredstvo za zaštitu od insekata, otvarač za flaše, vlažne maramice i kese za đubre.

Ako želite malo više rođendanske atmosfere, ponesite balone i ukrasne trake, te okitite okolne grane. Ne zaboravite da ih po završetku zabave ponesete sa sobom i obavezno izletište ostavite čistim kada odlazite.

#6 Ne zaboravite na poklone
Postoji toliko mnogo opcija za kupovinu poklona za decu, da je, ukoliko ne znamo šta konkretno mališan želi ili šta mu treba, veoma teško odabrati. Ukoliko želite da svom detetu nabavite nešto zanimljivo, možete ispratiti koje igrice voli da igra, koje filmove i serije gleda, i u globalu, kakva su mu interesovanja.

Nadamo se da vam je naša lista saveta za organizaciju najboljeg dečijeg rođendana pomogla i da će vam sledeći put taj zadatak biti manje stresan nego što je bio do sada.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar