Kako da upotpunite žurku zdravom i ukusnom hranom

Kako da upotpunite žurku zdravom i ukusnom hranom

Sve više ljudi se opredeljuje za zdrav način ishrane te je u prilikama kao što su proslave pravi izazov kreirati jelovnik. Bilo da se radi o zdravstvenim problemima ili je to stvar ličnog izbora, zdrava hrana zahteva sveže namirnice spremljene na zdrav način, bez previše komplikovanja. Pored toga, kada su žurke u pitanju, potrebno je da hrana izgleda fenomanalno jer se domaćini uvek potrude oko izgleda prostorije u kojoj se proslava održava te je neophodno da hrana bude u istom maniru.

Osvežavajuća predjela
Kada je u pitanju predjelo, uglavnom se služi suvo meso i razne vrste sireva uredno poslagani na tacni. Uz pecivo kao dodatak, ovo može da bude prilično teško predjelo koje će nas više činiti žednima nego što će zadovoljiti nutritivne potrebe našeg organizma. Umesto toga, opredelite se za zdravije varijante, poput brusketa na koje možete staviti blagi dresing i povrće. Uz to, ukoliko sami spremate hranu, zamenite beli šećer nekim zdravijim varijantama, belo brašno brašnom od celog zrna spelte ili heljde kako biste uticali na kvalitet predjela.

Raznovrsnost na tanjiru
Neće svi odmah biti oduševljeni služenjem zdrave hrane, ali je na vama da ih razuverite i pokažete im da i zdravi obroci mogu da budu ukusni i da izgledaju lepo. Riba i roštilj mogu da budu odličan kompromis jer se od ribe može spremiti veliki broj specijaliteta koji će biti ukusni i koje će vaši gosti oduševljeno da probaju. Na roštilju se pored mesa mogu peći zdravije varijante hleba i povrća koji mogu da budu odličan prilog i da vam osiguraju da će svi zasigurno da probaju hranu koju ste spremili za proslavu.

Uz malu pomoć je lakše
Ukoliko treba da organizujete dečji rođendan, imate na raspolaganju brojne mogućnosti, čak i ukoliko želite da napravite zdraviju varijantu najpoznatijih poslastica. Iako se može pronaći veliki broj recepata kada su u pitanju posebni režimi ishrane kod dece, ponekad je bolje sve prepustiti profesionalcima koji znaju kako da kreiraju meni za ovakve prilike. Prepustite hranu firmi koja priprema ketering za dečiji rođendan kako biste bili sigurni da će najzdravija hrana biti servirana u dogovorenom roku. Kada su deca u pitanju, posebno je bitno nuditi im zdrave obroke, pogotovo kada su u pitanju rođendani gde je teško odoleti iskušenjima u vidu slatkiša i nezdrave hrane.

Kako sa slatkišima
Ne postoji žurka bez slatkiša i to je nešto čemu se svi uvek vesele. Iako ste se odlučili za spremanje zdravih obroka, to ne znači da treba da se odreknete slatkog programa i da svoje goste ne počastite preukusnim zalogajima. Bilo da se radi o torti ili o manjim zalogajima poput mafina ili korpica sa voćem, uvek možete da posegnete za dobro proverenim zdravim varijantama. Kokosov šećer, urme i banana su najbolja zamena za šećer i svakom jelu daju dodatnu interesantnu notu koja će zaokružiti celo jelo.

Zaokružite celokupan meni
Ukoliko planirate nekoliko jela ili švedski sto, potrebno je da sve lepo bude povezano i da ne koristite jednu namirnicu u svim jelima. Osmilite meni tako da bude raznovrstan i uključite sve neophodne sastojke kako biste pokrili sve što je potrebno za celokupan obrok. Namirnice treba da budu sveže, hrana pripremljena na vreme i pravilno skladištena do početka žurke kako biste ispoštovali sve neophodne stvari da na kraju dobijete zdravu hranu koja će oduševiti sve vaše goste. Servirajte hranu na zanimljiv način kako biste privukli pažnju vaših gostiju i objasnite im šta određeno jelo sadrži kako biste ih bolje upoznali sa ovim konceptom.

Kada jednom započnete ovaj trend, svaka proslava koju budete organizovali će biti pravo mesto i vreme da pokažete novi stepen kreativnosti u smišljanju i serviranju zdravih jela. Naučite druge kako da promene svoje navike i pokažite da čak i na proslavama poput punoletstva i dečjih rođendana može da se servira zdrava, sveža i ukusna hrana.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar