Zašto piling?

Naša koža je prilično neverovatna, zar ne? Udaramo je, povređujemo i često zloupotrebljavamo, ali tu je, uvek, naš zaštitnik broj jedan.

Ali kao i sve ostalo, kako starimo, naša koža postaje malo usporena. Da objasnim, kada smo mladi, naša koža ima prirodnu sposobnost da se obnavlja otprilike svakih 28 dana. Zato je u stanju da čini čudesne stvari, poput brzog zarastanja kada se povredi. Ali kako mi postajemo stariji, taj proces obnove počinje da usporava. To znači nakupljanje mrtvih ćelija koje mogu začepiti pore i dati koži grubu, pahuljastu teksturu.

Dobra vest je da možete da pokrenete ovaj proces uklanjanjem (pilingom) mrtvih ćelija kože kako biste omogućili da nove, sveže ćelije isplivaju na površinu, kao što su to nekad radile same. Ovaj proces se dešava u sloju kože poznatom kao epiderm. Obnavljanje ćelija započinje pri dnu (poznatom kao bazalni sloj) epiderme, a zatim ćelije migriraju prema gore, gurajući ćelije iznad njih bliže površini. Na kraju ove ćelije požive svoj životni vek i umiru, izravnajući se i zalepeći se na površinu kože (stratum corneum). A onda se ovaj ćelijiski krug života ponavlja.

Ove ravne, mrtve ćelije nisu nužno loša stvar. Želite da se neke od njih zadrže oko vas kako bi vam štitili tu zaštitnu barijeru ispod i održali vašu kožu zdravom. Problem nastaje kada se proces prirodnog obnavljanja usporava, a ćelije se nakupljaju na površini kože. Ali, postoji nada. Vaša koža se može osloboditi te gomile zagušenja.

Uklanjanje ove gomile, mrtvih ćelija kože, ne samo da čini kožu glatkom, smanjuje izgled proširenih pora i pojačava sjaj, već pomaže umanjenju sitnih linija, bora i promena boja kože. To se postiže tako što pojačavate sopstveni proces podmlađivanja kože, omogućavajući novim, zdravim ćelijama da isplivaju na površinu brže, baš kao i kada je vaša koža bila mlađa. Još jedna sjajna stvar koja se dogodi kada uklonite te mrtve ćelije, je da omogućavate ostalim proizvodima za negu kože da rade bolje, jer se ne moraju boriti tako teško da bi prodrli kroz kožu.

Važna stvar koju treba imati na umu kada koristite bilo koji piling proizvod je da počnete polako. Trik je da se uklone naslage mrtvih ćelija, ali da se ne pretera. Kao što je ranije spomenuto, potrebno vam je nekoliko mrtvih ćelija na površini, da biste zaštitili ono ispod. Na primer, Revitalizujući hranljivi piling za lice, sa organskim maslinovim uljem, kokosom, bademom i kamilicom može se koristiti do dva puta nedeljno, ali možda vam je potrebno samo jednom ili dva puta mesečno. Nežni piling 2 u 1 uklanja mrtve ćelije kože, neguje kožu, hidrira i pruža joj sjaj i čvrstinu. Čisti kožu bez iritacija zahvaljujući finom sadržaju zrna maslina i badema. I kad god pilingujete, ne zaboravite da tokom dana nanesete Hidrirajuću kremu sa zaštitnim faktorom 25, kako biste sačuvali tu svežu kožu.

ivy kozmetikaTagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar