Sprečite jesenje opadanje kose pomoću 3 jednostavna kućna leka

Sprečite jesenje opadanje kose pomoću 3 jednostavna kućna leka

Mnogo je onih koji pate od opadanja kose. Međutim, možete li da sprečite opadanje kose pomoću kućnih lekova?

Pronalaženja načina za sprečavanje opadanja kose je uobičajena briga, posebno kada starimo. Takođe, prekomerni stres može da izazove dramatično proređivanje kose, gubitak sjaja i volumena.
Ponekad je opadanje kose povezano sa upotrebom i zloupotrebom loših proizvoda, koji oštećuju vlasi. Na primer, svakodnevno korišćenje sredstava za ispravljanje kose ili šampona koji sadrže nezdrave sastojke nije dobro za kosu.

Međutim, postoje i periodi u toku godine kada kosa više opada, na primer, tokom jeseni.

Bez obzira na to, ako se ovaj proces nastavi duže vreme, važno je da znate koji lekovi pomažu da se delotvorno spreči opadanje kose.

Kućni lekovi koji sprečavaju opadanje kose
Možda ste se oslonili na preparate koji obećavaju da će vam vratiti vaše raskošne uvojke, ali bez uspeha. Na kraju se ispostavi da nijedan od njih nije delotvoran. Stoga je možda vreme da šansu date nekim kućnim lekovima. Oni su prirodni, nisu agresivni za skalp, a mogu da budu baš ono što vam je potrebno.

1.    Ruzmarin
Prema članku Etnobotanička studija lekovitog bilja, ruzmarin je biljka koja može da spreči opadanje kose, jer stimuliše cirkulaciju krvi u skalpu.
Da biste sprečili opadanje kose, možete da sledite sledeća uputstva.
•    Skuvajte čaj, tako što ćete u manji lonac sa vodom dodati list ruzmarina.
•    Kada je čaj skuvan, ostavite da odstoji dok voda ne bude mlaka.
•    Zatim procedite čaj i nanesite ga kao tonik, tako što ćete ga utrljati u skalp.
•    Na kraju, operite kosu. Važno je da ovaj tretman ponavljate jednom nedeljno, sve dok ne vidite rezultate.

2.    Kopriva
Kopriva je još jedna mogućnost za sprečavanje opadanja kose, prema studiji Staništa i tradicionalna upotreba vrste Urtica L.. Ona ima antiupalno delovanje, pa sprečava opadanje kose.
Ponekad usled stresa na skalpu može da se javi seboreični dermatitis. On izaziva upalu, svrab i opadanje kose. U takvim slučajevima kopriva može da bude odličan lek.
Pogledajmo kako se koristi.
•    Najpre skuvajte čaj od koprive.
•    Ostavite ga da odstoji, pa procedite i nanesite ga na skalp.
•    Zatim nežno utrljajte i ostavite da deluje.
•    Ovaj lek možete da koristite dva puta nedeljno.
Napomena: Budite veoma obazrivi kada rukujete sa lišćem koprive. Njeni listovi imaju sitne dlačice koje ispuštaju iritans i mogu da izazovu koprivnjaču. Kada se listovi zagreju u vodi ovo dejstvo nestaje.

3.    Aloja vera
Aloja vera je još jedan prirodni lek koji može da spreči opadanje kose. Ona ovlažava skalp, zaceljuje vlasi i jača ih. Bez sumnje, od presudne je važnosti da u kući uvek imate jednu biljku aloje vere, jer ona može da se koristi na razne načine i u različite svrhe.
U ovom slučaju vam preporučujemo da je koristite na sledeći način.
•    Odsecite list sa biljke aloje.
•    Zatim ga prepolovite i natrljajte skalp gelom.
•    Na kraju, gel dobro utrljajte u skalp.
•    Ovaj tretman možete da praktikujete jednom nedeljno.
Ukoliko ne želite da koristite aloju veru na ovaj način, gel možete da nakupite kašikom, stavite u posudu i promešate. Zatim ga pažljivo nanesite na skalp.

Saveti za sprečavanje opadanja kose
Premda ovi kućni lekovi mogu da zaustave opadanje kose, važno je da se javite lekaru. Ako patite od seboreičnog dermatitisa ili alopecije, lekar će vam pomoći da pronađete najbolji način lečenja za vaš specifični problem.

Pored tretmana koji vam preporuči lekar, možete da koristite i ove navedene kućne lekove. Međutim, važno je da na prvom mestu poslušate savet svog lekara. Kućni lekovi deluju sporo, pa su i rezultati kasnije vidljivi. Zato je i važno da budete dosledni u njihovoj upotrebi.

Da li patite od obimnog opadanja kose?
Nadamo se da vam je ovaj članak bio koristan i da ste saznali više o nekim prirodnim alternativama, koje možete da koristite uporedo sa tretmanom koji vam je preporučio vaš lekar.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar