Sedam dana vežbanja uz Modni Vrisak

Malo vežbica u ove sive i hladne dane dobro dođu.Podignite nivo endorfina, družite se i opustite se nakon napornog radnog dana ili dana provedenog nad knjigom.
Evo nekih osnovnih vežbi koje mogu da se primenjuju svuda i u kuci i napolju, sami ili u paru...
Primeri vežbi su podeljeni po danima tako da dobijemo mali program za nedelju dana.
Napomenula bih da bi jako dobro bilo da svako jutro pre svih obaveza odvojite samo 10 min za lagano istezanjae i vežbice koje vam prijaju, a ne opterećuju vas. Dan koji počne na ovaj način biće vam mnogo laksi i opušteniji.
1.dan  – za unutrašnje i spoljašnje mišiće butina
OPIS VEŽBI  
ZA UNUTRAŠNJE  MIŠIĆE  BUTINA-  Legnemo na leđa, podignemo noge pod 90 stepeni, zategnuta kolena, zategnuti prsti na stopalima ka sebi, ruke pored tela opustene. Lagano širimo noge na 1 i skupljamo na 2. Izdah na usta ide kad se noge skupljaju, a udah na nos kada se šire. Jako je bitno pravilno disanje. Ponovimo 2 serije po 8.
Vezbe na Modnom Vrisku
Nastavljamo sa raširenim nogama i samo lagano ih širimo i skupljamo, obim pokreta je samo 5 cm. ( slično kao predhonda samo su pokreti kraći nema skupljanja nogu). Uradimo 3 serije po 8 brojanja. Zatim noge ostaju raširene i pravimo male kružiće sa obe noge i to 8 u jednu stranu, a zatim 8 u suprotnu. I na kraju uradimo 2 serije po 8 makazica sa nogama. Kada ih skupljamo ukrstimo ih i zatim raširimo.
Vezbe na Modnom Vrisku  
Nakon vežbe obavezno istegnuti grupu mišića koja je radial. Sednemo, ispravimo leđa, noge savijene i stopala su skupljena. Uhvatimo rukama stopala i vučemo laktove na dole, a istovremeno guramo kolena ka podu. Ostanemo u tom položaju. 
Vezbe na Modnom Vrisku
Vezbe na Modnom Vrisku

Nastaviće se...    
    

Tagovi:

Komentara (1)

  • 20.01.2012

    Vreme je da počnemo da tempiramo formu za proleće!!!! Vežbajte sa nama :)

Dodaj komentar