Napravite u kući kozmetički salon

Napravite u kući kozmetički salon

Lepota ne mora da bude skupa. Ako malo pogledamo oko sebe, u svojoj kući naćićemo mnoga sredstava koja se mogu upotrebiti za lepotu i osveženje organizma. Pogledajte nekoliko ideja za svakodnevno negovanje kod kuće, u "domaćem kozmetičkom salonu".

Usne i usta

Med omekšava usne: Med, zahvaljujući lepljivosti i visokom sadržaju grožđanog i voćnog šećera, idealno vezuje vlažnost. Pored toga, sadrži materiju koja smanjuje otoke i ubrzava lečenje sitnih naprsnuća na usnama. Suve i pomalo grube usne za "tren oka" će postati mekše.

Umesto četkice i paste za zube jabuka: Ako niste u prilici da zube operete pastom za zube, u izuzetnim prilikama, pomaže jabuka. Usled žvakanja, stvara se veća količina pljuvačke i polako nestaju ostaci hrane sa zuba i desni.

Peršunov list za prijatan dah: Protiv neprijatnog daha najbolje je žvakati peršunov list. On sadrži u visokoj koncentraciji hlorofil, koji neutrališe neprijatan miris iz usta.

Prašak za pecivo za zube: Prašak za pecivo ili soda bikarbona odlično deluju protiv lepljive skrame na zubima. Prašak za pecivo sadrži baznu materiju, koja neutralizuje agresivne kiseline u ustima. Pored toga, i beli zube. Stavite malo praška na četkicu za zube i polako ih čistite, pri tom pazeći da ne povredite desni.

Za kosu

Pivo učvršćuje kosu: Pivo je čudotvorno sredstvo za negu kose.Posle tretmana, kosa se lako raščešlja i veoma je lako napraviti frizuru. Posle pranja kose, sipajte malo svetlog piva na teme glave i rukom razmažite po kosi. Nije neprijatno, jer kosa neće postati lepljiva, a miris piva veoma brzo vetri.

Krema za lice popravlja kosu: Ako su krajevi kose počeli da se lome, a nemamo pri ruci specijalan balzam za negu kose, sa malo kreme za lice treba premazati i blago trljati krajeve kose.

Sirće za mekoću i sjaj kose: Umesto balzama za kosu, dobro dođe sirće kao ispomoć. Posle pranja kose, u vodu za ispiranje sipamo malo sirćeta. Kosa će dobiti divan sjaj i postaće svilenkasta.

Kopriva protiv masne kose: Kopriva je bogata enzimima i vitaminima A i C. Jednu šaku svežih listova koprive poparite čašom kipuće vode, ostavite kratko da stoji, procedite i posle pranja kose dodajte vodi za ispiranje.

Za kožu

Belance za zategnutu kožu: Maska od belanca izvanredno je sredstvo za zatezanje kože. Zato se preporučuje primena dva puta nedeljno.Belance direktno nanesite na očišćenu kožu, ostavite da se prosuši i posle 10 minuta isperite mlakom vodom.

Piling od morske soli: Smanjuje i otklanja zadebljanja kože na stopalu, nožnim prstima i peti. Koža postaje ponovo glatka i meka. Treba tri kašike grube morske soli izmešati sa malo mleka da bi dobili gustu masu. Stopalo pokvasite najmanje 5 minuta u toploj vodi pa ovom masom intenzivno trljajte mesta gde je koža zadebljala.

Grejpfrut za lep ten: Ako nemate tonik za lice, koje deluje sivo, za osveženje izvanredno odgovara grejpfrut. Presecite ga na pola i polutkama, odnosno sokom, premažite lice.Grejpfrut sadrži manje kiseline od limuna i zato ne smeta ni osetljivoj koži.

Mlečna kupka za baršunastu kožu: Ako ste potrošili ulje za kupanje, okupajte se u kravljem mleku. Ono ima istu pH vrednost kao ljudska koža. Sipajte 2 litra mleka u vodu za kupanje i uživajte 15 minuta u vodi.

Štipkanje protiv celulita: Čudotvorno sredstvo protiv "narandžine kože" ne postoji. Kao preventiva, pokazalo se da pomaže povremena masaža štipkanje problematičnih delova tela. Energično, između kažiprsta i palca uhvatite deo kože, povucite, zatim pustite i to ponovite nekoliko puta. Vežba treba da traje bar 5 minuta dnevno.

Kocka leda za dekolte: Ako vrat i deo iznad prsa postanu sivkasti, masaža kockom leda može da napravi čuda. Na predelu dekoltea, kockom leda kružnim pokretima blago trljamo kožu. Trljanje izaziva jačanje krvotoka, koža će dobiti ružičastu boju i vidljivo postaje zategnuta. Prethodno je važno kožu namazati hranljivom kremom.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar