Kako ulepšati lice i ublažiti bore?

Kako ulepšati lice i ublažiti bore?

Bore – reč od koje se koža naježi, naročito kada su one već krenule da se zadržavaju na našim licima. I dok neko to podnosi bolje, neko gore, ne može da nas ne dotakne bar neka priča o tome kako se pojavio neki novi trend u estetskoj hirurgiji koji rešava upravo taj problem. Jer takve priče su svuda oko nas, reklamiraju se na svakom koraku, i to u trenutku kada je stavljen veliki akcenat na spoljašnji izgled, odnosno dostizanje savršenstva i večno mladog izgleda. Sve to ima i drugu stranu medalje. Tolika popularnost estetskih tretmana i hirurgije dovela je do toga da se pojavi i mnogo zabluda i mitova, kao i da se pojavi mnogo priučenih i neprofesionalnih osoba koje sprovode te tretmane. Zato je važno otići kod pravih stručnjaka koji će vas ispravno posavetovati u vezi sa onim što želite na svom licu i telu da preduzmete.

Botoks nije prvi korak
Ne tretiraju se isto starije i mlađe bore, to je valjda i neki logičan zaključak od kog treba krenuti. Zato se i različiti tretmani i intervencije preporučuju. Tu je važno da znate šta želite, šta je vaš cilj i koje su pobude da se na to odlučite, kao i dobar kozmetički stručnjak, odnosno plastični hirurg koji će biti realan i uputiti vas u sve mogućnosti. Što je najvažnije, dati vam savet šta je to što treba da uradite, i spustiti vas na zemlju ako u nekim stvarima preterujete.

Kada kažete ispravljanje bora, botoks se prva reč koja nam pada na pamet, ali danas, čini se, u sve lošijoj konotaciji. Otkud takav stav? Upravo zbog toga što se preteruje i u količini i u dobu u kom se ta intervencija primenjuje, pa je u mnogim slučajevima rezultovala kontraefektom. Naime, za botoks je asocijacija ukočeno lice, jer se često u njegovoj primeni preteruje iili se nestručno sprovodi. Umerenost u svemu, vratićemo se na tu mudru staru poslovicu. Sa botoksom, zato, pažljivo i ostaviti ga za zrelu kožu.

Tretmani se razlikuju u zavisnosti od starosti
Za takozvane prve bore, koje su neretko nastale upravo od onih simpatičnih bora smejalica, koriste se pre svega dermatološki tretmani kao što su hemijski piling i sve popularniji hijaluronski fileri. To su tretmani u kojima se skida izumrli sloj kože, čime se uklanjaju i akne, bore i umanjuju ožiljci. U svemu je najbolje što nijedan tretan ne oduzima mnogo vremena, prirodan je, ali se s vremena na vreme valja ponoviti. Tek u periodu starije kože preporučuju se hirurške intervencije koje eliminišu višak kože kao što je fejsliftinh i zatezanje kapaka. Kada hijaluronski fileri više nisu dovoljni, umereno ubrizgavanje botoksa je nešto čemu se treba okrenuti. U tim tretmanima se dobija efekat na duže vreme, tako da i oni imaju dosta prednosti.

U zabludi smo ako mislimo da su kreme dovoljne – one do nekog trenutka to jesu, i jesu deo svakodnevne nege, ali naprosto u jednom trenutku prestaju da budu dovoljne i potreban je korak više. Neka taj korak bude napravljen uz podršku iskusnih stručnjaka koji će vašem licu podariti mladost.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar