Kako da prestanete sa odlaganjem početka vežbanja

Kako da prestanete sa odlaganjem početka vežbanja

Odlaganje početka vežbanja je nešto sa čim se srećem svakodnevno u praksi na treninzima. Zato sam rešila da vam dam par korisnih i lako primenjivih predloga kako da to sami rešite. Smatram da je tu najbitnije da sami presečete i samo krenete i da tu ničije teranje ne pomaže čak može i da bude kontraproduktivno.

Savet   1
Odredite sebi tačan datum kada ćete startovati i to ne mora da bude ni prvi u mesecu ni ponedeljak čak je poželjno da to bude sledeći slobodan termin koji postoji na željenim treninzima. Spakujte torbu za trening unapred i nek vam je pri ruci. Naterajte sebe da krenete taj dan i ne dajte da vas bilo šta spreči taj dan ,budite svesni da će se verovatno baš taj dan javiti neke ne planirane obaveze ili ćete biti umorni ali vi ne dajte da vas to pokoleba.

Savet   2
Uzmite planer i ispišite dane kada su vam treninzi i pažljivo uklopite dr obaveze u toku dana, do a organizacija je pola posla. Budite svesni da je to vaših sat vremena koji pripadaju samo vama i služe vašem zdravlju kako fizičkom tako i psihičkom i ne dozvolite da ih propustite zbog loše organizacije.

P1019767.jpg

Savet   3
Iz iskustva znam da se obično tog dana kada treba da startujete treninge javljaju  ojni od anbeni mehanizmi da ne krenete, izgovori, da vas mrzi , pa možete sledeći dan itd .To je skroz normalan osećaj i lako se prevazilazi. Pokušajte da taj dan ne razmišljate previše o treningu, tj skoro u opšte, držite se obaveza koje imate za taj dan i kada dođe vreme za trening pokušajte da u opšte ne razmišljate nego samo uzmite torbu sa opremom i izađite tj krenite , rekli smo da nam je torba već spakovana ,da bismo izbegli premišljanje u toku pakovanja što je isto često.  Ako krenu misli da vas mrzi odmah ih prepoznajte kažite ok to je normalno i izađite iz kuće krenite.

Savet   4
Osmislite neku nagradu za sebe posle treninga. Nagrada može da bude bilo šta što volite što vam prija i u čemu uživate. Recite sebi ok  avo odradila sam trening napravila sam veliki korak sada sam zaslužila nagradu tipa neke mini poslastice, izsaska u grad sa prijateljima, tolpe opuštajuće kupke, šopinga nekog ili bukvlno bilo šta što će vama prijati.

P1019768.jpg

Savet   5
Izdržite 21 dan redovnog treniranja ,ne preskačite baš ni jedan dan jer posle tih 21 dana stvara se navika i od ambeni mehanizmi prestaju toliko da nas koče i lakše je jer će nam i sam organizam tražiti fizičku aktivnost. Zamka u koju često upadamo je ok preskočiću danas nadoknadiću i tako krene odlaganje u nedogled jer navika treniranja još nije stvorena.

Savet   6
Gledajte na treninge kao da su vam način života a ne da biste smršali do sledećeg mora ili Nove godine. Trenirajte jer volite sebe, jer ste svesni koliko vam znači zbog zdravlja pa tek onda zbog izgleda.  

1 cardio step slavica

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar