Drugi dan vežbanja - trbušnjaci

Za gornje trbušnjake  

Legnemo na strunjaču ili steper, noge savijemo u kolenima, ruke su iza gleve, laktovi skroz rašireni, pogled je u plafon, vrat je opušten nije dobro da se vuče vratom. Idemo lagano na gore do maksimuma gde se trbušnjaci stegnu pa se vratimo lagano dole. Pri tome izdah je kad stežemo trbušnjake tj. kad idemo na gore a kad se vraćamo ide izdah. Uradimo 2 serije po 8 laganih trbušnjaka.
Vezbe na Modnom Vrisku
Zatim ostanemo u gornjem položaju gde su trbušnjaci maksimalno zateguti i kratkim pokretima radimo gore dole ali se ne spuštamo do dole nikako. Uradimo 2 serije po 8 kratkih pokreta. Dalje nastavljamo kratke trbušnjake, ali noge podignemo i savijemo u kolenima pod 90 stepeni, dve serije po 8. Zatim spustimo desnu nogu što bliže podu a leva ostaje gore I nastavljamo sa kratkim trbušnjacima,1 serija po 8 .Isto ponovimo I sa levom nogom. I na kraju noge idu naizmenišno gore dole sto više do poda pok radimo kratke trbušnjake   to nam je zadnja serija od 8. Nastavljamo sa donjim trbušnjacima.
Vezbe na Modnom Vrisku
Za donje trbušnjake 


Ostajemo da ležimo, ruke su ispod zadnjice, noge zategnute u kolenima i prsti zategnuti ka sebi. Lagano dižemo noge na gore i spuštamo skoro do poda. Izdah je na gore, a udah na dole. Uradimo 2 serije po 8 trbušnjaka. Zatim spustimo noge skoro do poda i malim pokretima ih pomeramo gore dole, nekim 5 cm gore i toliko isto na dole. Uradimo 2 serije po 8. I na kraju uradimo jednu seriju kruženja u desnu pa 8 u levu stranu. 
Vezbe na Modnom Vrisku
Okrenemo se na stomak i izdignemo na ruke, pogled u plafon pa istegnemi i gornje i donje trbušnjake.
Vezbe na Modnom Vrisku

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar