Tijana Kušljić - Miss Beograda: Modeling zahteva dosta strpljenja i vremena

Tijana Kušljić - Miss Beograda: Modeling zahteva dosta strpljenja i vremena

Tijana Kušljić će definitivno pamtiti 2016. godinu po nezaboravnim trenutcima koje je doživela baveći se manekenstvom, pripremama za izbor za Miss i pobedi na izboru. Da prava lepota ipak dolazi iz unutra uverili smo se u razgovoru sa njom, kao i da "posao najlepše devojke" nije da bude SAMO lepa...

n83ktkqTURBXy84ODk3ZDc3MmYxODk5ODZiNjkzOWE3ODRmM2EzMjgyMS5qcGVnk5UCzQMUAMLDlQLNAdYAwsOVB9kyL3B1bHNjbXMvTURBXy8xZDc0Y2I0MTcwNTk1MDQzNjYyOWNhYmQ2MDZmNTBmNi5wbmcHwgA.jpg

Modni Vrisak: Posto si mlada devojka, studentkinja, manekenka koja radi na različitim tržištima, i najlepša Beograđanka, da li zna da bude iscrpljujuće sve to ili ipak preovladava sreća jer živiš san mnogih devojčica na planeti?
Tijana Kušljić: Živeti san mnogih devojčica na planeti, tj. biti Miss i uspešna manekenka je veoma lepo. Mada u isto vreme zna da bude jako naporno i stresno. Biti Miss nosi sa sobom određenu odgovornost što podrazumeva da treba da budem primer mladim devojkama kao i predstavljanje našeg grada u najlepšem svetlu. Jako dug i naporan put sam prešla da bih bila na ovom mestu gde sam sad. Do tog uspeha sam došla velikim trudom i radom ali pre svega zbog velike ljubavi prema modelingu.

Savetovala bih svim devojkama koje žele da se bave modelingom da to jeste jedan jako naporan posao koji zahteva dosta strpljenja i vremena. Istovremeno, modeling donosi veoma lepe stvari poput putovanja, upoznavanja novih ljudi, novih kultura, običaja...
Pitao si me da li preovladava sreća, da, preovladava jer sam doživela nezaboravne trenutke i stekla nove prijatelje.

IMG-20160222-WA0023.jpg

Modni Vrisak: Za svet manekenstva kažu da je okrutan i da se često menja trend i izgled modela koji se traži, a u svetu "Lepotica sa titulom" da li će se nešto promeniti kada skines krunu? Šta ta titula sve nosi pozitivno, a šta negativno?
Tijana Kušljić: Modne kuće diktiraju trendove što ne znači da morate biti opsednuti lepotom i savršenstvom. Nije toliko bitna lepota da biste bili primećeni u svetu mode. Nekada neobičan izgled devojke, nesavršenost, karakter, harizma i stav može da izazove lepotu u oku posmatrača.
Svet "Lepotica sa titulom" se ne razlikuje znatno od sveta manekenstva. Nositi titulu Miss Beograda pored odgovornosti predstavlja i veliku čast. Titula nije samo simbol lepote već ukazuje i na karakter, obrazovanje, vaspitanje, ...
Kada skinem krunu neće se promeniti ništa. I dalje ću se baviti modelingom i nastaviti studiranje. Meni će zauvek ostati u lepom sećanju jedan takav period mog života. Dobijanje titule za mene predstavlja neki novi svet koji je sa sobom doneo popularnost, putovanja, promociju lepote, obrazovanja i kulture.
Negativno što donosi titula je manje slobodnog vremena, ali ni to ne predstavlja problem ako se dobro organizujete.

FB_IMG_1490359519169.jpg

Modni Vrisak: Te večeri, kada si postala Miss, ušao sam u backstage da te izgrlim i čestitam i čuo da je i tvoj rođeni brat tog dana pobedio na trkama ubrzanja na 402 m koje su se održale na Ušću, pa me interesuje da li ste najveća podrška jedan drugome?
Tijana Kušljić: Bavljenje modelingom zahteva mnogo vremena kao i odvojenost od porodice i prijatelja. Velika podrška porodice i prijatelja mi olakšava tu razdvojenost. Moj brat Aleksandar i ja se međusobno veoma podržavamo u svemu i kao primer bih navela njegov dolazak čak u Indiju.
Tokom mog boravka u Mumbaiju, doputovao je na dan mog rođendana. To je bilo najbolje iznenađenje koje sam doživela u životu, mada i veliko iznenađenje za njega. Dok smo zajedno upoznavali lepote Indije, njene običaje i narod često smo se vozili i rikšom. Zaprepašćen funkcionisanjem ove mnogoljudne zemlje nazvao me je Indijana Džons.
Isti vikend su se održavale trke na Ušću i izbor za Miss Beograda. Dan pre održavanja izbora za Miss Beograda, održale su se kvalifikacione trke gde sam ga bodrila do poslednjeg momenta. Ceo dan smo bili u kontaktu, motivišući jedno drugo, da bi uveče prvo Aleksandar osvojio titulu pa posle ja titulu Miss Beograda.
Tokom svakog izlaska na pistu pogledom sam tražila brata u publici koji je po preuzimanju pehara dojurio na Savsku promenadu gde se i održao izbor. U momentu proglašenja mog imena bila sam jako iznenađena i u isto vreme sam videla brata kako trči preko piste, između publike i novinara. Usledio je zagrljaj i čestitanje gde on nije ni primetio da je intervju bio u toku.
Oboje smo isti dan ostvarili svoje snove i tu sreću su upotpunili svojim prisustvom i podrškom naši roditelji i prijatelji.

Modni Vrisak: Na kraju imam jedno kliše pitanje, ali kako razgovarati sa Miss, a ne postaviti ga... Lepotu kao "instrument" za šta bi najradije koristila u budućnosti, a da nije Mir u svetu?
Tijana Kušljić: Lepotu kao "instrument" u budućnosti bih najradije koristila za promociju obrazovanja, bavljenja sportom, zdravim životom kao i podsticanje mladih na konstantan lični razvoj. Akcenat bih stavila i na bavljenje humanitarnim radom i podsticanje razvoja svesti kod drugih. Naše malo može nekome da bude mnogo.

FB_IMG_1490357838471.jpg

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar