Sajsi MC: Volim da kupujem nakit na putovanjima

Sajsi MC: Volim da kupujem nakit na putovanjima

O nakitu smo razgovarali sa Ivanom Rašić, poznatijom kao Sajsi MC. Ona sebe naziva poštenom ženom i siromašnom kučkom. Drugi kažu da je to devojka koja je divlja na bini, i čije su rime uperene u goruće socijalne probleme.

Smatraš li da nakitom može da se prenese neka poruka o onome ko ga nosi ili on ipak više služi kao prost ukras?
Nakit može biti ukras, oslobođen bilo kakvog značaja, sem estetskog, ali češće je simbol ili refleksija osobe koja ga nosi. Tako često umemo da okarakterišemo nekog samo na osnovu nakita. Pankeri su na osnovu gomile lanaca i zihernadli viđeni kao opasni i jako nezgodni po društvo, da bi to kasnije postalo mejnstrim.

Čime se vodiš pri kupovini nakita i šta te od oblika i boja privlači u poslednje vreme?
To je jako teško pitanje, nemam profilisan ukus, volim sve i svašta. Kao i što se tiče garderobe, otvorena sam za sve, zavisi od dana i raspoloženja.

Kakav komad nakita smatraš izuzetno ružnim?
Ne volim gromade od nakita, njihov oblik ume da me odbije.Šta radije nosiš - ogrlice ili prstenje?

Ogrlice, ali nosim ih više samo iz praktičnih razloga. Prstenje obožavam, ali zna da smeta pri svakodnevnim aktivnostima.

Misliš li da je sat kao muški nakit važan deo njegovog izgleda?
Svakako, ume da me odbije ako je neadekvatno uklopljen.

Imaš li neki komad za koji si sentimentalno vezana?
Imam jedan Donna Karan prsten koji nosim na nastupima jer je veliki i upečatljiv, a tu je i jedna pank narukvica koja mi je bačena na binu dok sam nastupala na Egzitu i jako mi je draga. Nju takođe često nosim na nastupima, kao neku amajliju.

Gde najčešće nabavljaš nakit?
Češće ga dobijam nego što ga kupujem. Volim da kupim nakit kad sam na putovanjima, kao uspomenu. Imam jednu divnu narukvicu iz Sarajeva, uzela sam je kad sam tamo bila na mom drugom nastupu 2007. godine. To su crne kutijice nanizane i liče na ćabice, vrlo orijentalno.

Šta misliš o broševima?
Nisam fan broševa, ali poštujem kad su odrađeni dobro. Bedževe sam volela kao mala jer su mi služili kao instrument identifikacije. Ime benda ili neka buntovnička poruka bili su neizostavni deo mog autfita.

Srebro ili zlato? Neon ili pastelne boje?
Sve, ali bukvalno sve može dobro da se iskombinuje. Ja imam problem sa bižuterijom koju obožavam. Alergična sam na nju, a  nosim je dok ne postane nepodnošljivo. Uglavnom je nastup prilika kad se nakinđurim, pa posle toga trpim posledice dva dana.

Get Sparkly by Maja&Sanela

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar