NF šeširi by Nataša Filipović

NF šeširi by Nataša Filipović

Na modni red je došla jedna divna ušuškana novosadska radnja. Odiše toplinom i jednostavnošću. U njoj se mogu videti sjajni unikati. Čim zakoračite u prosotor, postajete začarani. Vraćate se u neko prošlo vreme, vama omiljenu epohu,  ili se pak zamišljate sa tim novim šeširima i kapicama u predstojećoj zimi. A, opet na trenutak se samo okrenete i na drugoj strani radnje, sasvim drugo godišnje doba. Izbor je na vama. Sjajna vlasnica je Nataša Filipović i otkriva nam nekoliko detalja o njenom stvaralaštvu!

Kako ste, za početak?...  Pitanje koji svi postavljaju, a odgovor zapravo ne slušaju!
Hvala na pitanju, dobro sam. Prilično užurbano ovih dana. Tako je zapravo uvek pred zimsku sezonu šešira koja nam je poslovno najbitniji deo godine. Mnogo sam radila na katalogu ovih dana, juče je izašao iz štampe, tako da mogu malo da odahnem.

Stojite iza brenda Nf hats & lamps, kako je došlo do baš takvog spoja?
Nf hats & lamps se desio kao spoj dva proizvoda kojima sam se bavila. Naime, najpre sam počela da se bavim šeširima, a zatim su sledile lampe. Da sam imala prilike da dizajniram stolice, verovatno bih i to volela, jer ako volite dizajn i stvaranje onda je potpuno svejedno šta je u pitanju. Lampe, međutim sve manje radim, a program šešira sve intenzivnije tako što ga proširujem na druge srodne proizvode koji su vezani za glavu i kosu. Naime, često ljudi koji se bave šeširima rade i druge stvari za kosu i glavu kao što su fascinatori, šnale za kosu, rajfovi, tokice. Takođe, radim u poslednje vreme intenzivno i fascinatorie i šešire za venčanja.
Nf šeširi
Da pojasnimo, u pitanju su sjajni šesiri i kapice za sve prilike, i isto tako sjajne lampe koje dizajnirate. Kako je sve počelo?
Imala sam sreću da jedno vreme učim kako se to radi kod jedne od poslednjih modiskinja u Subotici, kod gospodje Irene Balog. Učila sam da radim šešire od filca na drvenim kalupima. Posle toga sam počela da radim svoje šešire, radim i danas tu tehniku, mada je većina mojih šešira urađena tehnikom šivenja i predstavlja spoj šešira i kape.

Da li se sećate prvog šešira i kada je nastao?
Kada sam napravila prvi šešir, vrlo brzo je sledila i moja prva izložba davne 1995. godine. Za tri godine će biti punih 20 godina kako se bavim ovim proizvodom.

Energiju za Vaše stvaralaštvo crpite odakle?
Energiju za stvaralaštvo crpim iz same ljubavi prema stvaranju nečeg novog, iz želje da pomerite neku granicu.To je nešto što vas uvek vuče dalje, i to ne neiscprno. Uvek kada stvaram ima želju da napravim nešto lepo, a takođe i praktično, tako doživljam dizajn.

Da li postoji određena muzika koja vas inspiriše u nekom trenutku?
Muziku obožavam, ali pri dizajniranju me više inspirišu boje, forme, sami materijali, priroda, epohe....

Šta je za Vas paketić predaha?
Predah za mene je vožnja biciklima sa moje troje dece po novosadskom keju.

Must have komad garderobe, po Vama je?
Must have komad garderobe za mene je mala crna haljina... pardon... mali crni šešir inspirisan tridesetim godinama.

Vaša poruka za sve naše čitatelje i ljubitelje mode?
Moja poruka za ljubitelje mode bi bila da ako žele da doprinesu autentičnosti i originalnosti svog stila, svakako pomisle i na šešir.

Šeširi se mogu naći u radnji u Novom Sadu, ulica Stevana Musića 24,  zatim u Merkatoru (Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak, Kragujevac).
Sarađujemo još sa buticima u Šapcu, Somboru, Sremskoj Mitrovici, Negotinu, Valjevu.

                                                                                                         
Vaša Nataša Ćulibrk

Galerija

13496419921442_1.jpg
13496420090451_3.jpg
13496420262351_4.jpg
13496420412887_5.jpg
13496420619964_6.jpg
13496420806396_7.jpg
Tagovi:

Komentara (7)

 • 08.10.2012

  Gde se mogu kupiti šeširi, to jest u kojim radnjama Merkatora?

 • 08.10.2012

  U Merkatoru u Beogradu je prodavnica Avenija Mode, Novi Sad isto Avenija Mode, Niš, Čačak i Kragujevac prodavnice Modiana.

 • 22.01.2013
  odgovor na komentar korisnika: Nataša (od 08.10.2012)

  Gde se nalazi ta prodavnica u Nisu?

 • 24.01.2013
  odgovor na komentar korisnika: Katarina (od 22.01.2013)

  Valjda u Merkatoru

 • 30.11.2015

  Dali mogu naručiti šešir od vas putem interneta? Hvala.

 • 17.02.2019

  Poštovani,može li se kod Vas naručiti šeširić s velom boje vina za vjenčanje?Hvala

 • 17.07.2019

  Imate li kontakt telefon i radnju u Čačku

Dodaj komentar