Dugo očekivani... "Valtari"

Dugo očekivani...

Predstavljamo Vam prvu i dugo očekivanu mušku kolekciju dizajnerke Nevene Kragić. Da li je vredelo čekati? Mislimo da DA! Kolekcija je definitivno za muškarce koji imaju stav i koji se ne mire sa klasikom. Devojke možete testirati svoje jače polovine tako što ćete im pokloniti neki komad iz kolekcije. Možda probudite u njima uspavanu kreativnost!

"Uniformisani muškarci svuda oko nas"...vreme je da se sitacija promeni. Pitanje je da li su muškarci sa Balkana spremni za transformaciju?

Nevena nam je objasnila odakle je crpila inspiraciju, kako je kolekcija nastala, odakle baš naziv Valtari:
"Kada ne planirate da radite, dozvolite sebi slobodan dan...i ujedno akumulirate inspiraciju.
Verujem da je većini muzika, bilo ona u pasivi, negde "iza" ...jedan od najjačih inicijatora ideje.
Ne stvaram muziku (ne umem ni note da prepoznam, još manje da ih pišem), ali imam konstantnu potrebu da je crtam.
 
Počelo je sa velikom ljubavi prema Skandinaviji, Polarnoj svetlosti...Hladnim bojama pune topline, da bi se prevelo u zvučnu ljubav - Sigur Ros, Jonsi... Neiscrpan ton inspiracije i jak nadražaj mašte. Tipičan zen momenat kada reprodukujete zvuk u emociju. Mnogi će, verujem, razumeti na šta mislim. Po difoltu bi mnogo njih dalo komentar da ovo podseća na indijance. Ne bi bilo netačno, ali bi bio i ishitren zaključak. :) Indijanci jesu polazna tačka, bar kada je pero u pitanju. Pero kao sloboda, pero kao vođa, pero kao...reč. "Valtari" na finskom je i obično ime, ujedno i ime meni omiljenog albuma grupe Sigur Ros, ali u njihovom kontekstu navedeno i kao značenje "selekcija", a moj sarkastičan pristup prema današnjem svetu, ljudima..modi, pa i sebi.
 Biram - biraju.
 Biram da stvaram - biraju ostvarene.
Kao početnik verujem u pešačenje, a ne u trčanje maratona bez kondicije, pa se tako i ovde primećuje moja sigurna zona - Forma. Futurističko golicanje. Sa perjem kao suptilan pandan/predak strogoj konstrukciji i budućnosti. Analogna fotografija kao vraćanje pretečama svega. Neobjašnjiva potreba da se čeka na razvoj filma."

Otvorite katalog...

 

... kliknite na play

...i uživajte!

Modeli: Dušan Nikolić i Zorana Miljević

Aksesoar od perja: Dejana Sekulić
Aksesoar od kože: Milica Milovankić/Handmade leather jewelry by MM
Stockings: Nevena Kragić
Foto: Nevena Kragić

Galerija

13581896220926_1.jpg
13581896353421_2.jpg
13581896712022_3.jpg
13581896905819_4.jpg
13581897052844_5.jpg
Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar