Textil na Amstel Fashion Week-u

Textil na Amstel Fashion Week-u

Nataša Pejović
Nataša Pejović, modna kreatorka iz Podgorice, dizajnom je počela da se bavi pre samo godinu dana. Svoju prvu kolekciju "Pure emotion, pure love" za leto 2011. predstavila je na prestižnoj crnogorskoj modnoj manifestaciji "Fashion connection", gde je pobrala brojne pozitivne kritike koji su bili podsticaj za njen dalji rad. Svoju drugu kolekciju "Vintage", inspirisanu pedesetim godinama prošlog veka, za koje joj je zaštitno lice bila pevačica Aleksandra Radović koja je otvorila reviju, predstavila je u okviru dve modne manifestacije, “Royal fashion” i “Fashion connection”. Zahvaljujući svojim idejama i posvećenosti u dizajnu za kratko vreme njeno ime je postalo sinonim za kvalitet.
Nataša Pejović
Kolekcija "Red petals’’ je inspirisana šarmom proleća, neodoljivim bojama, leptirićima i osmesima. Izrađena je od različitih vrsta najfinije svile. Preovladavaju  nežne i tople boje koje variraju u nijansama od bele, žute, narandžaste pa do crvene. Kolekciju će obeležiti meke, romantične i lepršave forme  uz pažljivo integrisane detalje koji se nalaze na svakom komadu. Namenjena je sofisticiranoj ženi koja teži savršenoj ravnoteži između klasičnog stila i novih trendova u dizajnu.
 
Danka Karović
Kolekcija pod nazivom “Strofa za grofa”, za proleće/leto 2012. sačinjena je od prirodnih materijala, uglavnom pamučnog tipa. Akcenat je stavljen na formu. Model prati liniju tela, naglašavajući ženstvenost. Kreacije su obogaćene detaljima koji daju autentičnost. Igra našivenih materijala na samom modelu je ovoga puta bio veliki izazov i svojim kretanjem, kao da stvara strofe.
Danka Karović
Romantične, ali i avangardne forme, sa umerenom dozom šika, prepliću se i stapaju u jedan sasvim novi pravac, pozivajući ženu da otkrije svoju otmenost, svežinu, nežnost, ali i smelost. Zastupljen je kolorit koji će dame lako prihvatiti: puderasto roze, bež, ciklama, siva...Muški deo kolekcije je zasnovan na klasičnoj konstrukciji, pomerenog kroja tek toliko da nagovesti da je reč o muškarcu koji vodi računa o svom stilu i svojom pojavom poručuje da je njegova ličnost kompleksna i unikatna. Boje su bež i siva u kombinaciji sa crnom koja ih ističe.

Aleksandra Mitkovska
„VIBRAZIONI by Aleksandra Mitkovska“, predstavlja novu kolekciju ženske odeće za proleće/leto 2012, koja je pre svega namenjena ženama u srednjem dobu, ljubiteljkama lepog i modernog, svima onima koje žele da budu, postanu ili ostanu posebne, interesantne, chic, a pre svega da istaknu svoj seksipil i senzualnost.  Kolekcija nudi bogatu paletu jedinstvenih proizvoda, ali je i stilski veoma raznovrsna kako bi privukla što veći broj različitih klijenata, naravno, bez odstupanja po pitanju viskog kvaliteta i originalnosti.
Aleksandra Mitkovska
Odevni predmeti iz ove kolekcije nosivi su u svum prilikama (od klubova, specijalnih prilika do šopinga), pa tako svaka žena može pronaći ponešto za sebe i tako unaprediti i obogatiti svoj trenutni stil.. Materijali korišćeni u kreiranju ove kolekcije su svila, pamuk, viskoza i poliviskoza, sa koloritom čija su okosnica crna, siva, bela, crvena i žuta  boja. Aleksnadra Mitkovska svoju inspiraciju nalazi u eksperimentisanju sa dubokim ljudskim stanjima, ali i instinktivnom povezivanju različitih elemenata (printovi fresaka na kišobranima, velike slike u niskoj rezoluciji, materijali u slojevima, kape “pričaj sa sobom”, nage žene koje se međusobno oblače i sl.)

www.belgradefashionweek.com

Galerija

13333176725345_1.jpg
13333176950151_2.jpg
13333178886206_1.jpg
13333179243774_2.jpg
133331794561_3.jpg
13333183921058_6.jpg
13333184206456_7.jpg
13333184467799_8.jpg
Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar