Tamara Jarić prvi put na beogradskoj nedelji mode

Tamara Jarić prvi put na beogradskoj nedelji mode

Dizajnerka Tamara Jarić rođena je u Srbiji, u Beogradu, gde je završila “Školu za dizajn”. Svoje školovanje kao modni dizajner nastavlja u Firenci gde diplomira na fakultetu “Polimoda” 2005. godine. Nakon toga odlazi u Ameriku, u Njujork, gde 2007. godine upisuje “Berkeley College”, smer Fashion Marketing & Management, na kojem diplomira.

U Njujorku započinje dvogodišnji rad kao asistent dizajnera u firmi “S. Rothschild & Co”, poznatoj po licenci kaputa za Tommy Hilfiger, DKNY i Elie Tahari. Takođe, ostvaruje i uspešnu saradnju sa mnogim poznatim dizajnerima kao što su Ralph Rucci, Nicole Miller i Jill Stuart.

Njen edukativni put se nastavlja u San Francisku gde je primljena pre dve godine kao jedan od šest dizajnera na prestižnom “Fashion Incubator San Francisco FISF”, gde je i nastala njena prva kolekcija pod nazivom “Tribal”.
tamara jarić
Dugogodišnje internacionalno iskustvo uticalo je na njen rad kao dizajnera - spoj evropske elegancije i američke jednostavnosti oplemenjene intrigantnim detaljima postali su njen lični pečat.

Kreacije Tamare Jarić namenjene su modernoj i sofisticiranoj ženi koja teži ka jednostavnosti sa dozom ekstravagancije. To je moderna i smela žena prefinjenog ukusa koja uvek traži nešto drugačije.

Na predstojećoj beogradskoj nedelji mode, Tamara će 27.oktobra predstaviti kolekciju za proleće/leto “Morocco Dream”. Autorka je bila inspirisana zanimljivom arhitekturom kraljevskih palata Maroka, ispunjenom mistikom prošlosti. Polukružni lukovi, geometrijski ornamenti i živopisne boje poslužili su kao glavni izvor inspiracije.

Galerija

13822917395122_fall-2013-kolekcija--deep-waters-__6__.jpg
13822917653148_fall-2013-kolekcija--deep-waters-__2__.jpg
Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar