Otvoren šesti BAFE

Sinoć je uz ovacije publike u prostoru beograskog kluba „Drugstore“ (Bulevar despota Stefana 115) otvoren šesti BAFE – „Balkan Art Fashion Event”.  Manifestacija će tokom tri dana – od 14. do 16. juna, okupiti više od 30 mladih modnih dizajnera iz regiona. Posetioci u pauzama između revija mogu da pogledaju izložbu – eco art projekat, studenata Univerziteta Metropolitan, kao i da iskuse kako izgleda kada ih stilizuje Srđan Šveljo, poznati stilista i modni urednik.
14343716550172_Bojan.jpg
Povodom otvaranja šestog BAFE-a Luka Opačić, organizator projekta kaže: „Otvaranje je proteklo čarobno! Veoma smo uzbuđeni i sa nesrpljenjem isčekujemo naredna dva dana. Pozivam sve zainteresovane za modu i umetnost da nam se pridruže, jer je ulaz na BAFE slobodan, kao i svaki put do sada“.
14343716571404_Bojan.jpg
Prve večeri svoje kreacije su predstavili Jean Angie Kaser (BiH), Bojana Čolić (SR), She and She – Marina Anđelković i Ana Barajević (SR), Hedra Design (SR), Evgenija Zafirovska (SLO), Mirjana Klepić (HR), Jelena Janković (SR), Stefan Ristić (SR) i Angela Bogeska (HR).
14343716567636_Bojan.jpg
Manifestaciji se ove godine pridružio Srđan Šveljo, jedan od naših najistaknutijih stilista i modni urednik magazina “JOY”. Šveljo je u poslednjih par godina neobičnim muškim stajlinzima u editorijalima koje je radio sa svim poznatim domaćim modnim fotografima, skrenuo pažnju na svoj rad ne samo ovdašnje, već i svetske javnosti. Njegovi radovi se objavljuju u štampanim i online izdanjima magazina od Njujorka, do Berlina, Pariza, Beča... Ono što svaki njegov stajling čini drugačijim, a opet prepoznatljivim, jesu neobične i vintage stvari iz njegovog bogatog, dugo skupljanog fundusa. Deo Srđanovog umeća, publika će moći da iskusi tokom trajanja BAFE-a. Između modnih revija, on će učiniti stil posetilaca na trenutak drugačijim i neobičnijim. Pored njega svoj touch daće i šminker i frizer. Taj trenutak zvani “Style with my touch” biće zabeležen i fotografijama koje će biti objavljene na BAFE Facebook stranici.

Zvaničnu mejkap podršku pruža edukativni centar “Caste Of Skill”, dobitnici nagrade za najbolji mejkap magazina “Lepota i Zdravlje” na ovogodišnoj Beogradskoj nedelji mode.
14343716576399_Bojan.jpg
“Balkan Art Fashion Event“ je modna manifestacija nastala je sa idejom da promoviše prvenstveno domaću, a zatim i regionalnu modnu scenu i pruži šansu mladim, nedovoljno afirmisanim, dizajnerima da prikažu svoj talenat kako stručnoj, tako i širokoj publici. BAFE posebnu pažnju posvećuje pomaganju razvoja onih autora koji modu i odevanje ne shvataju kao samo kao industriju, već i kao svojevrstan umetnički izraz, performans koji se odvija jednako na modnoj pisti i na ulici.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar