Otvoren regionalni konkurs za mlade modne dizajnere

Otvoren regionalni konkurs za mlade modne dizajnere

Modna organizacija BAFE raspisala je regionalni konkurs za mlade modne dizajnere. Konkurs je otvoren do 15. septembra 2016. i namenjen je autorima starosti od 18 do 35 godina iz zemalja okruženja: BiH, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije.
 
Izabrani stvaraoci će dobiti priliku da svoj rad prikažu na beogradskoj manifestaciji “Balkan Art Fashion Event”, koja se ovog novembra realizuje deveti put za redom, sa ciljem da stručnu i širu javnost upozna sa stvaralaštvom mladih autora i pruži im podršku u promovisanju svog rada.

Prijava bi trebalo da sadrži CV autora i skice modne kolekcije kao i fotografiju jednog realizovanog odevnih komada u JPG ili PDF formatu.
Skice moraju biti iz kolekcije koja ce biti predstavljena na sledecem BAFE u.

Aplikacije sa naznakom “Za konkurs 2016” svi zainteresovani kandidati mogu poslati na adresu: office@bafe.rs.

BAFE je u osam prethodnih izdanja okupio gotovo stotinu mladih stvaralaca i prikazao njihove kreacije i talenat u okviru više od sto pojedinačnih i grupnih revija. Poslednje izdanje „Balkan Art Fashion Event-a“ izazvalo je veliku pažnju autora iz zemalja okruženja, zbog čega je BAFE tim odlučio da platformu podigne na regionalni nivo.

“Balkan Art Fashion Event“ je modna manifestacija, koja se održava već petu godinu za redom, a nastala je sa idejom da promoviše prvenstveno domaću, a zatim i regionalnu modnu scenu i pruži šansu mladim, nedovoljno afirmisanim, dizajnerima da prikažu svoj talenat kako stručnoj, tako i širokoj publici. BAFE posebnu pažnju posvećuje pomaganju razvoja onih autora koji modu i odevanje ne shvataju kao samo kao industriju, već i kao svojevrstan umetnički izraz, performans koji se odvija jednako na modnoj pisti i na ulici.

Deveti BAFE biće održan ovog novembra u Beogradu. Više informacija potražite na njihovoj Facebook stranici.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar