Nataša Šarić : Želela sam da postanem kosmonaut

Nataša Šarić : Želela sam da postanem kosmonaut

Vizija?
Biti hrabar, imati srca i snage da uprkos svemu sledite svoju ideju.Stvarati,stvarati novo,drugačije, stvoriti stil pomoću kojeg možete svaku priču da ispričate na svoj specifičan način. Stil doveden do perfekcije i apsolutne prepoznatljivosti autorovog pečata.

Inspiracija?
Bajke, mitovi, legende, nauka, kao i sinteza svega toga, odnosno,mitološka inventivnost, misterija naučnog istrazivanja. Zanima me budućnost, privlače me nove tehnologije, vizuelna umetnost, film,video igrice,ples,balet, breakdance, strip, muzika ... sve su to sastojci koji su utkani u moje kreacije.

Kada si bila mala želela si da postaneš astronaut - kako bi izgledao Jurij Gagarin, ako bi ga obukla Nataša Šarić?

Da, da kao mala želela sam da budem kosmonaut. U osnovnoj školi pratila sam sve sto je bilo vezano za kosmonautiku, od televizijskih, naučnofantastičnih emisija, preko časopisa Galaksija, zatim stripova, SF filmova, knjiga...Uzor mi je bila Valentina Tjereskova. Bilo je tu dosta skica,ozbiljnih,duhovitih, pa ne znam, Jurij bi verovatno odustao od profesije kada bi poneo ono što sam tada kreirala. Sve je bilo i suviše  komplikovano za obući,sa mnogo kopč i, šrafova, federa, metala, ne funkcionalno (u tom periodu i nisam baš razmisljala o primenjivosti istih. U stvari verovatno bi se svi ti modeli mogli nositi u nekom filmu u kome bi Jurij glumio.
natasa_saric2
Razlika imeđu Beograda i Njujorka kada je svet mode u pitanju?
Različitost ,mislim da ću to osetiti tek kada se budem vratila iz New York-a.

Da li naši dizajneri zaostaju za poznatim svetskim dizajnerima?
Živimo u kreativnom vremenu i odevanje pretvaramo u zabavnu i kreativnu igru, tako da ovde niko ni za kim ne zaostaje. Imamo jak kretivni potencijal,to pokazuje koliko je malih dizajnerskih studija niklo samo u Beogradu.Dizajneri se udružuju i to jeste afirmativna slika grada, zemlje.To pokazuje jednu novu ideju, jedinstven koncept različitih senzibiliteta,originalnih ideja.

Kako bi opisala svoj stil?
Mnogi ga svrstavaju u avangardu,međutm ja ne volim da se svrstavam ni u jednu kategoriju,jer naprosto volim širinu bez ograničenja,volim da se igram i da eksperimentišem sa raznim, često i nespojivim stvarima koje pripadaju kako različitom dobu, tako i različitim stilovima.
natasa_saric3
Šta misliš o srpskoj estradnoj modi?
Teško je danas i to kao modni kreator u potpunosti izbeći estradu, naročito danas kada se sve nekako pretvorilo u estradu.Međutim, pravite izbor. Izbor u mom slučaju je pao na Bajagu i Instruktore, Kontrabandu, Urgh, VUR, Bracu Teofilovice, Zapis, Sofine 2...

Da li su poznati zahtevni za kreacije?
Ne, ja uvek klijentu dajem prostora da moje modele prilagodi sebi,a za sugestiju,savet sam uvek tu.

Cigarete kao modni detalj - da ili ne?
Plastične,gumene,metalne,da.

Da li bi šeširi trebali da se vrate kao obavezan modni detalj?

U modi ne treba ništa obavezivati,treba raditi na individualnosti i izgradnji sopstvenog stila.Nikako uniformisati.Treba uživati u odevanju,šeširi su jako inspirativan modni detalj i oni su uvek u modi. Važno je da dobro izgledate i da samo detalje iz postojećih trendova prilagodite sebi.Odeća uvek mora biti u funkciji vas samih a nikada obrnuto.I mnogo je važnije imati stila od toga da ste u trendu!
natasa_saric1
Koji ti je omiljeni SF film i za koji film iz ovog žanra bi volela da si radila kreacije?
Uf!!! Najteže pitanje.Volim sve filmove Stenli Kjubrika, pa onda možda antologijski film „Odiseja 2001“.eh da sam.
 
Poruka za čitaoce modnog vriska (modna i novogodišnja) 
Da bi stvorili neku ideju ne treba vam milion dolara, misliti možete i bez miliona,jer misao stvara ideju-budite svoji i kreirajte svoj svet. Mozak je najteza stvar za trositi je;) borite se za lepo,za ljude.

Galerija

13240756744628_2.jpg
13240757847758_6.jpg
1324075754654_5.jpg
13240757228216_4.jpg
13240757029135_3.jpg
Tagovi:

Komentara (1)

  • 23.12.2011

    Predivno !!! ;-)

Dodaj komentar