Milena Dravić kao inspiracija

Milena Dravić kao inspiracija

U okviru 45. Perwoll Fashion Week-a biće održana jedinstvena revija posvećena Mileni Dravić - najvećoj ženskoj glumačkoj zvezdi na ovim prostorima i svojevrsnoj ikoni stila. Revija je zamišljena kao upečatljivi tribute Mileni - bilo kroz brojne uloge koje je tumačila, značaj koji je imala za razvoj regionalne kulture ili kao uzoru ženske emancipacije. Pokrovitelj ovog programa je Grand Kafa koja je dugi niz godina imala uspešnu saradnju sa Milenom i Draganom Nikolićem.

Modele za reviju u zadatim tematskim okvirima namenski je izradilo dvadesetak  najpoznatijih srpskih dizajnera, kostimografa i stilista kao što su: Aleksandra Lalić, Ashok Murty, Atelier Igor Todorović, Boris Čakširan, Boško Jakovljević, Budislava Keković, GetUp Jasmina Vujović, Daniela Glišić, Dejana Momčilović, Doda Komad, Dragana Ognjenović, Ines Atelier, Jasmina Sanader, Svetlana Jaćović, Tamara Radivojević, Tijana Žunić, Zora Mojsilović.

Kreacije inspirisane legendarnom glumicom nosiće manekeni, glumice i VIP ličnosti.

Ovaj program ima za cilj da ponovo skrene pažnju na vrednosti koje su krasile Milenu, ne samo kao umetnicu, već i kao javnu ličnost koja je plenila svojim šarmom, vedrinom i pozitivnom energijom. Svojom karijerom dokazala je da su i internaciponalni uspesi mogući iako stvarate na našim prostorima.

Bila je i ostaće pravi uzor žene koja se nenametljivo izborila za dostojanstveni položaj žena u našem društvu. Želja organizatora je da se i nove generacije upoznaju sa njenim brojnim vrednostima i da u Mileni pronađu svoj uzor.

Imajući u vidu Milenin bezgranični dar da na sceni postane neko drugi, da je reč o ženi koja je ostavila neopisiv trag u kolektivnom sećanju, te da su čuvena glumica i njen suprug bili zaštitna lica reklamne kampanje, kompanija Grand kafa odlučila je da svesrdno podrži ovu reviju.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar