Urbani hit: Narukvice za šaku

Urbani hit: Narukvice za šaku

Ukoliko pratite trendove koji se neverovatnom brzinom smenjuju sigurno ste već primetili da se reč "cuff" vrlo često pominje. Iako je nezahvalana za prevod, pogotovo kad je stavite u kontekst sa nakitom, ipak je vrlo lako prepoznati takve modele i svrstati ih u kategotriju urbanog hita. Pored earcuffa i cuff narukvica u svetu nakita već neko vreme se provlači naziv "hand cuffs".

Hand cuff je posebna vrsta narukvice koja se navlači na šaku i dok je deo koji nalaže na vaš dlan krajnje jednostavan, spoljašnji deo može biti različito ukrašen. Najčešće se izrađuje od srebra ili zlata, ali je podjednako atraktivan i radionicama unikatnog nakita. Motivi iz prirode su nameću kao neizbežni prilikom izrade, a list, pero ili zmija su tek neki od njih.
 
S jedne strane, ovaj model nakita ne trpi dodatno ukrašavanje ruke, jer sve može delovati prenapadno i toga su se držale i poznate javne ličnosti i modne ikone koje su se privolele ovom trendu. S druge strane su oni koji jednostavnije modele hand cuffa dopunjuju prstenjem u klasičnoj i midi varijanti.

Sve u svemu, zaključak je - ukoliko želite biti zapažene ovakav komad nakita je nešto što vam je neophodno, a da li ćete ga dopunjavati ili ne zavisi od složenosti modela za koji se odlučite. Ne zaboravite, minimalizam je nekada dovoljan za maksimalnu dominaciju.

Get Sparkly by Maja&Sanela

Naslovna slika: vaultworldwide.com

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar