Šta su sve muškarci kroz istoriju radili za žene?

Šta su sve muškarci kroz istoriju radili za žene?

A šta su tek žene radile za cipele?

I da li su svi teoretičari, koji su dali doprinos modernoj društvenoj nauci, zaista bili muškarci kada su definisali sve od lovca i alfa mužijaka do nagona koji nas i sada tjeraju na ove ili one postupke nepovezane sa zdravim razumom, a pritom zanemarili jednu evolucijsku činjenicu – žene imaju gen za cipele?
 
Ok, gen varira, prvo - nije kod svih žena fokusiran toliko, prije svega neke žene više vole torbe. Zatim, varijacije na temu afiniteta prema ovim i onim modelima, špicevima vs. zaobljenim, debelim vs. tankim petama, klasičnim vs. ekscentričnim modelima, udobnosti vs. eleganciji i u nedogled tako.
Crvene cipele
Na šta su sve žene spremne zarad osvajanja još jednog sasvim fizičkog, sasvim otuđenog od unutrašnjeg ja, zadovoljstva? Da li lažu? O da, sve vrijeme o cijenama! Da li kriju? Bacimo pogled pod jedan prosječni ženski krevet, ostavu, u gepek, na dno kredenca sa escajgom koji joj je baka poklonila na vjenčanju. Mole? Ne, prave scene i dure se ukoliko ih ometate u omiljenom hobiju, tuku se na rasprodaji i kasape leđa pincetom suparnici ukoliko ih ometa u izboru, ali ponos je jači od moljakanja!

Proširene vene, bolovi u kičmi, stopalima, zglobovima, sinusima, bronhijama... iskrivljene kosti, bog otac nepravilnosti, bar su zaslužile da Vam se propisno digne svaki put kad Vaša draga prošeta nogice u novim napucanim cipelama. U znak poštovanja prema matrijarhatu. Jer žene su maltane primorane da obožavaju štikle, jer im nikada nije pružena prilika da trče van pećine za plijenom.

Stil i ti by Tijana Bjeljac

Foto: Cipelica Štiklica
Cipelica Štiklica

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar