Broj članaka u arhivi za Avgust 2013: 2

Lepota & Zdravlje

 • 30.08.2013

  Napravite sami mast od nevena

  Neven (Calendula officinalis) je jedan ljekoviti narančasti cvijetak koji često raste i samoniklo. Od davnina se koristi u fitoterapiji kao pomoć pri liječenju širokog spektra bolesti, a nas danas zanima njegova uporaba za kožu jer smo odlučile napraviti domaću nevenovu mast na bazi kokosovog ulja! Neven na kožu djeluje protuupalno pa se koristi kod raznih opekotina i uboda insekata. Odličan je kao pomoć pri zacjeljivanju rana,  kod psorijaze i lišajeva, a učinkovit je i u borbi protiv gljivičnih oboljenja! Kod jedne bake u vrtu smo našle hrpu samoniklog nevena i odmah smo znale što ćemo s njim!

 • 22.08.2013

  Šta je kandida i kako je lečiti?

  Mnogi ne znaju da se u našem organizmu nalazi veliki broj bakterija i gljivica koji su normalni stanovnici sluzokože naše usne duplje,creva,vagine, kože... One su u normalnom broju zapravo naša zaštita. Međutim, kada se njihov broj poveća onda nastaju problemi.

  Candida albicans je gljivica koja se kod zdravih ljudi nalazi u ustima, grlu i vagini. Njen broj se uvećava u različitim stanjima kao što su smanjenje imuniteta, preveliki stress, uzimanje antibiotika, šećerne bolesti, u trudnoći, ...