Modne dekade kao inspiracija za izradu svadbene torte

Modne dekade kao inspiracija za izradu svadbene torte

Poslastičarski trendovi se u poslednjih dvadeset godina oslanjaju kako na aktuelne modne stilove, tako i na modu prethodnog veka, te su se na svadbene torte preselili aksesoari ovih dekada. Kao veoma originalni i upečatljivi detalji, ovakvi ukrasi nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Dvadesete godine XX veka
Rese, biseri i perje su aksesoari ove dekade, koji danas neustrašivo krase mnoge svadbene torte. One inspirisane dvadesetim imaju bisere bilo kao diskretne ukrase oboda spratova ili su u potpunosti prekrivene njima, kao i perje, bilo da je ono rađeno u reljefu fondana ili dodato kao trodimenzionalni ukras na vrh svadbene torte. I rese su sve popularnije, a dovoljno je da ukrase obod samo jednog sprata za potpuni doživljaj.

Tridesete i šeširi sa velikim obodom
Neizostavni detalj tridesetih godina su šeširi, koji danas predstavljaju zaista originalan detalj svadbene torte. Na samom vrhu možete ukrstiti cilindar i beli šeširić sa velom, koji će simbolizovati mladu i mladoženju umesto standardnih figurica, ili preko gornjih spratova svadbene torte „nakriviti“ svadbeni šešir. I retro koferi pripadaju ovom stilu, a čitavi spratovi mogu oblikovani poput njih.

wedding-cake-639181_640.jpg

Posleratna era
Otmene rukavice i suncobrani sa čipkom samo su neki od modnih detalja ovih godina, a na površinu svadbene torte mogu biti preneti u vidu reljefno rađene čipke u fondanu ili njenoj trodimenzionalnoj varijanti.

Hipi šezdesete
Prva asocijacija na čuvene hipike jeste mnoštvo boja i cveće, te ova dekada često služi kao inspiracija za svadbene torte. Naravno, za stvaranje svadbene torte kao iz šezdesetih treba birati isključivo poljsko cveće, bilo prirodno ili od fondana, i jarke boje i neobične šare na čitavoj površini. Sva „deca cveća“ mogu slobodno dodati i nekoliko hipi znakova.  

Disko sedamdesete
Šljokice su se iz sedamdesetih uveliko preselile na svadbene torte, te štras može biti inspiracija svima onima koji žele diskretne ukrase ili osvežavanje zlatnih ili srebrnih oboda spratova. Cirkoni su takođe česti i mogu efektno zameniti bisere. Za one koji vole ovu eru, predlog su male disko kugle na pregibima spratova svadbene torte.

wedding-cake-toppers-115556_640.jpg

Jarke boje i detalji osamdesetih
Osamdesete su na scenu postavile jarke candy boje, te ovom epohom možete biti inspirisani ako želite dodatne slatkiše kao ukrase svadbene torte. Na primer, upečatljiva roze i intenzivna žuta mogu biti nijanse makaronsa i kuglica na štapićima, dodatim na narandžastu tortu. Otkačeno i upadljivo.

Devedesete i minimalizam
Madona je u devedesete unela tamnije boje i nitne, te se svadbene torte u tamnim nijansama mogu smatrati predstavnicima ove dekade. Matiran fondan bez ukrasa (izuzev ponekog zlatnog detalja) se podrazumeva.

Boho stil novog milenijuma
Od 2000-e pa nadalje retro stil postaje jedan od dominatnih modnih trendova, te i boho već dugo opstaje na sceni kao izuzetno popularan. Čuvene „paramecijum“ šare i zagasitije boje preselile su se i na svadbene torte, koje se sve češće dekorišu ovakvim šarama. U boho stil spadaju i aksesoari u vidu lišća, te i ovo može biti ideja za izgled svadbene torte – dodati trodimenzionalni srebrni ili zlatni listići na mat površini. Kobaltna plava je već dugo među hit bojama, te se i torte sve više pokrivaju ili makar dekorišu ovom nijansom.

svadbene-torte-compressed.jpg

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar