Kako izabrati bend za svadbe?

Mladenci su svakako ono što oduzima najviše pažnje gostima. Kada izuzmemo njih i njihov stajling, njihovo sečenje torte i bacanje bidermajera, na svakom svadbenom slavlju atmosferu stvara bend za svadbe. Važno je da muzičari znaju pesme koje gosti žele da poruče, jer od toga zavisi dobar provod. Bend za svadbe mora da bude opremljen znanjima o mnogim muzičkim žanrovima i pesmama i to je jedan od ključnih kriterijuma kojima treba da se vodite kada birate bend za svadbe.

Kada zakazujete restoran u kojem ćete prirediti svoje svadbeno slavlje, standard je da ponude dogovor za muziku po nešto povoljnijoj ceni. Restoran može da pozove sopstveni bend za svadbe sa kojima imaju ugovor i koji nastupa na svim svadbenim veseljima u tom restoranu. Cena raste za bendove koji dolaze po pozivu, posebno ako je reč o bendu koji inače nije poznat po nastupima za intimna okupljanja poput svadbenih ili ako je bend za svadbe koji ste izabrali poznat i izrazito popularan.

Restoranski ili vaš sopstveni bend za svadbe

Zanimljivo iskustvo može da bude ako imate mogućnost da birate koji bend za svadbe će nastupiti u restoranu ili da birate restoran po tome koji bend za svadbe nude. Poželjno je da odvojite malo vremena da posetite neki od nastupa koji željeni bend za svadbe ima negde drugde (ne mislimo da upadnete na nečiju svadbu, nego da potražite u kojim kafićima ili klubovima inače nastupa vaš bend za svadbe). Tada možete lično da se uverite u njihove muzičke i vokalne sposobnosti. To je izrazito preporučljivo, jer se većina muzičara koji čine bend za svadbe reklamiraju kao bendovi koji umeju sve, ali se za mnoge ispostavi da različite muzičke žanrove izvode na isti način. Takođe ćete moći da osetite vibraciju i atmosferu koju vaš potencijalni bend za svadbe pravi.
bend za svadbu
Ako nema mogućnosti da čujete nastup pre nego što se odlučite za bend za svadbe, bar pripremite spisak pesama koje želite da čujete na svom svadbenom veselju i zamolite ih da izvedu jednu pre nego što sklopite dogovor. Bend za svadbe koji nije fleksibilan da pripremi pesme koje mladenci traže i nije spreman da dozvoli da ih čujete pre svadbe neće biti ni dovoljno predusretljiv da ispunjava muzičke želje i porudžbine gostiju na licu mesta.

Kada pregovarate o ceni, budite spremni da veći bend za svadbe manje može da se cenjka jer svako od njih očekuje nekakav honorar, a smanjena je mogućnost da tog dana sviraju još negde osim na vašem slavlju. Sa takvim bendom možete pregovarati o broju izvedenih pesama ili dužem nastupu, ali o ceni nešto manje nego kao kada npr. pevač sam sebi svira. Takav nastup može da bude monoton, ali vrlo isplativ. Samo pazite da se taj pevač ne zamara brzo jer neće biti nikoga da ga odmeni kada ode na pauzu.

Ako vam se čini da bend za svadbe unutar sebe međusobno nije usaglašen ili da postoje neke tenzije među njima, nemojte očekivati da će biti usaglašeni na vašem venčanju. Obratite pažnju na detalje, jer je bend za svadbe veliko ulaganje i ujedno osnova vašeg veselja.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar