3 saveta za organizaciju venčanja

3 saveta za organizaciju venčanja

Venčanje je jedan od najspecijalnijih događaja u životu, pa je prirodno što svaki budući bračni par želi da se održi u najboljem mogućem redu, te se organizacija ceremonije uz brigu o svakom detalju, često pretvori u proces koji može da potraje i mesecima.

Svako od nas je kao dete maštao o svom idealnom venčanju, pa ne treba da čudi činjenica da će budući supružnici uraditi sve što mogu kako bi njihov jedinstveni dan prošao u najboljem mogućem redu, i organizovali ga baš onako kakvim su ga zamislili.

Ipak, sama želja nekada nije dovoljna pa se mladi bračni parovi sve češće odlučuju da potraže pomoć kako ne bi došlo do određene greške ili propusta u organizaciji. Imajući u vidu koliko vremena i energije iziskuje jedna priprema ovakvog događaja, nemoguće je da se setite baš svakoga detalja i sitnice.

Istražili smo umesto vas, pa vas u nastavku teksta čeka 3 saveta za organizaciju venčanja, kao i za to kako da izbegnete greške koje kasnije mogu da vam na ovaj ili onaj način pokvare dan koji treba da pripada samo vama, koji će vam sigurno olakšati ceo poduhvat.

#1 Profesionalna organizacija venčanja kao odlično rešenje
Proveren i najjedostavniji način da vaš najvažniji dan ostane vredan pamćenja, a vi lišeni stresa i ankcioznosti, jeste taj da se obratite agencijama specijalizovanim za organizaciju venčanja.
Umesto da sami razmišljate o svakom od mnogobrojnih koraka koji su pred vama, možete se usresrediti na ono što zavisi samo od vas kao što je na primer spisak gostiju i izbor muzike, a detalje i finese prepustiti onima koji su u tome najbolji.

Ali šta podrazumeva kompletna usluga organizacije venčanja?

Profesionalne agencije za organizaciju venčanja pružaju širok asortiman usluga koje će učiniti vašu proslavu baš onakvom kakvom ste je zamislili. Preporuka i rezervacija sala za venčanje prema vašoj meri, ukusu i broju zvanica spadaju pod jednu od osnovnih usluga koje ovakve agencije nude.

Ako nemate vremena ili volje da razmišljate o dekoracijama, bićete u mogućnosti da ukrašavanje stolova, zvanica, mladenačkog stola i prostora gde ćete se slikati sa vašim gostima prepustite stručnjacima, dok je na vama samo da izrazite vaše preferencije i želje prema kojima će se oni voditi.

Ukusni specijaliteti za svatove i goste takođe spadaju u česte usluge koje nude agencije, pa i ovo možete prepustiti organizatorima venčanja. Čak i ukoliko ne želite da rezervišu i organizuju hranu umesto vas, organizatori venčanja imaju ogromno iskustvo na ovom polju, pa će znati da preporuče najbolje ketering službe sa jelima na koje niko neće ostati ravnodušan. Postoji mogućnost da preko agencije angažujete i osoblje koje će se potruditi da vašim gostima nikada ne budu prazna čaša ili tanjir.

Ukoliko nemate vašeg ličnog frizera i kozmetičara na kojeg se možete osloniti na tako bitan dan, i oko ovoga možete konsultovati vašeg organizatora venčanja, kao i za pirotehniku uz koje će vaše slike izgledati bajkovito, iznajmljivanje venčanica i odela koje će vam stajati kao salivene, pa i za kozmetički salon u kojem možete pronaći sve za lepotu na jednom mestu.

Osim venčanice, prvo što će gosti primetiti na mladi je frizura, stoga ona mora biti stilizovana tako da ostane lepa tokom celog venčanja.

Bitno je znati i da nije svaka šminka ista, već je mladi potreba profesionalna šminka koja se neće razmazati tokom čitavog dana ma koliko taj dan bio vruć, pa se i preporukom ili bukiranjem profesionalnog šminkera agencija za organizaciju venčanja brine i da zablistate u punom sjaju koji će trajati i posle ponoći.

Naposletku, postoji još dosta zanimljivih usluga koje uglavnom dobijate potpuno besplatno.

Na tom spisku se nalaze usluge trubača, mladenački apartman ili vilu koje su bračnom paru na raspolaganju 24 sata, hostese koje će se pobrinuti za organizovanje i raspoređivanje gostiju, kao i šampanjac koji će stići taman na vreme da nazdravite sa najmilijima u toku sečenja svadbene torte.

Naravno, svaka agencija nudi različit spektar usluga, pa savetujemo da birate pažljivo i shodno onom što vam je potrebno. 

#2 Nabavka burmi prema željama mladenaca
Sigurno ste mnogo puta čuli za tradiciju da kumovi kupuju venčane burme, međutim danas taj običaj više nije učestao koliko je bio ranije iz više razloga. Mladenci ne žele da izlažu kumove većem trošku, ali glavni razlog je čisto estetski - ne bi voleli da im drugi biraju prstenje koje će nositi do kraja života.

Burme mogu biti od žutog, belog zlata ili njihove mešavine. Mogu biti i različite debljine, ukrašene dijamantima ili nekim drugim dragim kamenjem - izbor je veliki, a na vama je da odaberete onaj stil koji najviše odgovara vašem ukusu.

Kada je u pitanju venčano prstenje, treba spomenuti još jednu važnu nedoumicu. Učestala dilema među mladencima je to na kojoj ruci treba nositi prsten? Ovaj običaj zavisi od kulture do kulture, a tradicionalno se u Srbiji burma nosi na domalom prstu desne ruke, premda se sve više bračnih parova opredeljuje za levu ruku iz praktičnih razloga.

Preko 90% ljudi na planeti je desnoruko, pa ako ste i vi spadate u ovu grupu, nošenjem prstenja na levoj ruci smanjićete habanje i oštećenja u godinama koje pred vama dolaze.

#3 Spisak gostiju kao prvi korak u organizaciji
Spisak gostiju obično je prva stavka koja neretko zna da izazove i tenziju kada lista treba da se smanji ili poveća. Nikoga ne bi ste želeli da izostavite, a ponekad ste jednostavno u situaciji da to ne možete izbeći.

Pre svega je potrebno dogovoriti se sa supružnikom o veličini samog venčanja. Da li organizujete proslavu samo za uži krug porodice ili želite da proslavite sa velikim brojem gostiju?

Kada to ustanovite, onda ćete spisak mnogo lakše i prilagoditi vašim željama. U svakom slučaju, ovaj korak je ključan za sve dalje korake koje ćete preuzimati kako biste organizovali celo venčanje.

Ukoliko odlučite da pravite malo venčanje samo za uži krug porodice, pri pravljenju spiska gostiju trebate biti dosledni i zaista pozvati isključivo najbliže, te bili dosledni odluci. Naposletku, najvažnije je da ne izgubite iz vida da je ceremonija venčanja nešto što pripada samo vama, a gosti su tu kako bi ulepšali taj dan i podelili vašu sreću.

Organizujte venčanje o kojem ste oduvek maštali, a uz ova tri saveta zasigurno ćete doveka pamtiti dan u kojem ćete ozvaničiti vašu ljubav. Srećno!

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar