Zašto je prljava klima opasna i kada je pravo vreme za čišćenje?

Zašto je prljava klima opasna i kada je pravo vreme za čišćenje?

Većina nas je jedva dočekala sunčano i toplo vreme. Ipak, za mnoge će paljenje klime posle dužeg vremena biti trenutak istine – da li i dalje sve funkcioniše kako treba? Kada ste poslednji put očistili filter?

Udisanje vazduha iz neočišćene klime može dovesti do opasnih reakcija u organizmu i hroničnih oboljenja. Lekari upozoravaju da iz prljavog i neočišćenog klima uređaja vreba mnoštvo bakterija i virusa koji mogu ugroziti ljude sklone alergijama, a naročito decu. Zaprljan filter i isparivač je razlog da se neprijatan miris širi prostorijom kao i da klima slabo hladi.

Stručnjaci savetuju da ne čekate redovan servis već da filter na klimi s vremena na vrema očistite sami. Da biste to uradili potrebno je da uređaj prvo isključite iz struje. Zatim očistite spoljnu stranu unutrašnje jedinice, tako što ćete podići poklopac i izvući filter mrežice povlačenjem donjeg dela na gore, pa na dole ka sebi. Mrežicu operite pod mlazom vode, a za dezinfekciju koristite sredstvo za čišćenje koje sadrži alkohol. Posle dezinfekcije filtera ponovo ga isperite vodom i pustite da se on osuši prirodno. Nakon što se osuši vratite ga na svoje mesto.

Ako vam sve ovo zvuči zamorno, obradovaće vas vest da postoje klime sa sopstvenim čišćenjem. Hisense-ova patentirana tehnologija čišćenja druge generacije omogućuje maksimalne performanse unutrašnje i spoljašnje jedinice. Proces prečišćavanja kroz cikluse zamrzavanja i odmrzavanja i sušenja na visokoj temperaturi, delotvorno i lako uklanja prašinu, bakterije i ulja iz jedinica tako da se klima uređaj održava čistim i bezbednim.

Hisense napredna Hi-Nanotehnologija takođe štiti vaš dom stvarajući jako visoku koncentraciju pozitivnih i negativnih jona, do 1 milion/cm3, koji imaju snažno oksidativno i visoko reaktivno dejstvo. Ovi joni se vezuju za površine bakterija ili virusa, zbog čega gube svoju aktivnost i na kraju ih transformišu u bezopasne molekule vode. Francuska laboratorija Texcell, globalna organizacija specijalizovana za virusno testiranje, pokazala je da Hi-Nano može inhibirati koronavirus (SARS-CoV-2) za 93,54% u roku od samo dva sata, osiguravajući da je vazduh koji udišete čist i prečišćeni.

Pre četvrt veka Hisense je započeo revoluciju klima uređaja koja i dalje traje. Kao kompanija koja je prva proizvela inverterski klima uređaj u Kini, sa 25 godina tradicije razvoja i promocije inverterske tehnologije, Hisense omugućava svojim korisnicima svež i prijatan vazduh u prostorijama u kojima borave bez obzira na vremenske uslove.

Tagovi:

Komentara (0)

Dodaj komentar